Sandgate Hotel, 8-9 Wellington Terrace,

The Esplanade, Sandgate / Folkestone, Kent,

CT20 3DY, Groot-Brittannië,

+ 44 1303 220 444,

www.sandgatehotel.com ,

info@sandgatehotel.com

www: Meer hoteltips op het.reiswijzers.net

Een enthousiast trio blies een negentiende-eeuws hotel in Sandgate met zicht op zee nieuw leven in en gaf het een nieuwe stijl mee.“Op een dag gingen we gedrieën rond de tafel zitten en kwamen tot de conclusie dat geen van ons het nog zag zitten met zijn job”, zegt Kirstyn Mackinnon, die uit Nieuw-Zeeland komt en enthousiasme te koop heeft. “Mijn schoonma had een b&b gerund, ik zat in de human resources en had ervaring met bar en restaurant, terwijl Peter hier een hoteleigenaar kende die zijn zaak wilde verkopen.”

Dus kocht het trio een jaar geleden op The Esplanade in Sandgate, aan de Engelse zuidkust, het Sandgate Hotel, dat in een negentiende-eeuws gebouw is ondergebracht en een bewogen geschiedenis achter de rug heeft. “Beneden veranderden we zo ongeveer alles, gooiden de twee terrassen open, bekeken de bar opnieuw en openden in een tweede zaal ook nog een stijlvol restaurant. Dat betekende dat de tapijten werden vervangen door een houten vloer in de bar en dat we de twee open haarden een nieuw, verfrissend uitzicht gaven. We openden in maart en de hele zomer heeft de zon onze klanten verwend.”

We geloven het graag want op een zomerse avond streken we tijdens een prospectietocht op één van de terrassen neer, bestelden er bar food dat zo beviel dat we onszelf beloofden om terug te keren. Al hadden we vroeger nog nooit van Sandgate gehoord, dat in het oosten tegen Folkestone aanleunt en waar een dertigtal antiekzaken gevestigd zijn.

Het Sandgate Hotel heeft met die metamorfose nieuwe klanten aangetrokken en het plaatsje zelf weer op de kaart gezet. De veertien kamers zijn sober en stijlvol en elf ervan kijken over zee uit. Op de eerste verdieping hebben de kamers een klein balkon met een tafel en twee stoelen en daar genieten de gasten vrijwel de hele dag van de zon, al staat Kirstyn erop dat de vrouwelijke zonnekloppers wel hun topje aanhouden. Haar man is een wijnliefhebber en dat betekent dat zelfs de huiswijn, uit de Pays d’Aude, uitstekend is. “Normaal toch,” vindt de gastvrouw, “als de huiswijn niet bevalt, kan de rest toch ook niet veel zaaks zijn ?”

Ze heeft overschot van gelijk en we leggen uit dat we de avond voordien al de bruschetta met parmaham, tomaat en basilicum hebben uitgeprobeerd en daarna een succulente (we gebruiken het woord spaarzaam) pasta met champignons. ’s Nachts luisteren we met open raam naar de aanrollende golven en worden bij het ontbijt verrast door de ruime keuze. Zelf genieten we van een flink bord vers fruit, gevolgd door een al even flinke kom muesli, maar uiteraard is er voor de liefhebber ook een full English breakfast. Kortom, een uitgelezen adres met zéér redelijke prijzen.

Het Sandgate hotel telt veertien kamers die tegen 60, 65 en 70 pond worden verhuurd, inclusief ontbijten. Singles betalen 45 pond.

Tekst en foto’s Pierre Darge

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content