De pakjes liggen onder de boom, de kalkoen staat in de oven en de kaartjes zijn verstuurd. Alles is klaar voor het eindejaar… behalve jij ? Glanzende make-up brengt je alvast in de feeststemming. Zeker met tips van een professional.

Net zoals het feest dat je bijwoont, kan ook je eindejaarsmake-up uitbundig of eerder subtiel. Al blijft het steeds oppassen voor een overdaad aan glans en glitter. “Je moet keuzes maken”, adviseert Massaniello Bogaert, trainingsmanager bij Guerlain. “Ofwel leg je nadruk op de lippen, de ogen of het decolleté.”

Teint

Een feestelijke make-up begint bij een mooie teint, weet Massaniello Bogaert. Glans en glitter doen je onvolmaaktheden eens zo hard opvallen en dus is een egale teint de basis voor iedere look. Kringen verdoezel je met geelkleurige concealer, beige dekt bruine vlekjes en schaduwen, en groen rekent af met roodheden. Met een highlighter (Givenchy Mister Bright : 29,21 euro) vang je licht in schaduwzones, zoals de ooghoeken. Vervolgens breng je foundation aan die je kiest in functie van je huidtype : poeder of een vetvrije fluïde voor vette tot gemengde huidtypes, een crèmetextuur voor droge huiden die comfort nodig hebben. De nieuwste foundations bevatten slimme pigmenten die het licht manipuleren en de huid laten stralen. Maar je kunt ook wat goudcrème (Guerlain Or : 58,46 euro met hydraterende goudpigmenten) door je basisfoundation mengen. Ook de Parurefoundations (72,27 euro) van Guerlain (crème, fluïde of compact poeder) bevatten een zeer fijn goudpigment om de teint een warme gloed te geven. “Om te stralen heeft de huid drie verschillende pigmenten nodig”, weet Massaniello : “Roze, beige en oranje. De meeste mensen missen één soort, die kun je aanvullen met bijvoorbeeld een gloss of blush. In de Météorites Perles (58,46 euro) zitten ze alle drie. De parels geven licht aan een grijze teint en vangen het licht op de welvingen van het gelaat : voorhoofd, jukbeenderen, kin, neusbrug en net onder de buitenkant van de wenkbrauwen.”

Ogen

Wie graag haar ogen in de kijker zet, kan kiezen uit de klassieke goud- of zilverglans in verschillende dekkingen (Dioroogschaduw N°12 : 32,46 euro, Goshtrio : 8,90 euro en 2B-mono-oogschaduw in zilver of goud : 3,95 euro). Gebruik je ook glitters (Gosh Effect Powder : 6,99 euro, 2B goud : 2,95 euro) rond de ogen, doe dat dan met de nodige voorzichtigheid : gebruik zeker een crèmebasis, zodat de glitters beter houden en niet in de ogen terechtkomen. “Parelmoer en glitters zijn niet enkel geschikt voor iemand met een jonge, strakke huid”, vindt Bogaert. “Als je de rimpels opvult met een filler (Guerlain Succes Future Combleur Rides : 90,33 euro), is alles mogelijk. Vermijd wel toon-op-toonkleuren, het combineren van koude en warme kleuren oogschaduw geeft een frissere look.” Ogen kunnen natuurlijk ook schitteren op een subtiele manier. Een klassieke zwarte mascara krijgt een feestelijke toets met een bovenlaagje in zilver of goud (Lancôme Oscillation : 36 euro, Armani Eyes to Kill : 30 euro). Bourjois combineert beide functies in één product : Mascara Volume Glamour Black & Diams (11,90 euro). Er zijn ook eyeliners die de discrete glans van lovertjes geven, zoals de Lancôme Ink Artliner 03 Black Sparkling Ink (35 euro) en Dior Style Liner (N°174 Sparkling Purple : 31,71 euro).

Lippen

Een hoog glamourgehalte bereik je met een hoogglanslippengloss (Givenchy Rouge Interdit Shine N°24 : 27,06 euro, Dior Lipgloss Cristal Boréal 2T : 84,85 euro). Maar ook met een diepe, rijke lipsticktint maak je een feestelijk statement : stralend rood (YSL Rouge Pur Sublime Red : 26,56 euro) of een mooie pruimkleur (YSL Rouge Pur N°151 Black Tulip : 26,56 euro, Lancôme Color Fever Gloss N°268 Glossy Plum : 25 euro). Voor een discretere look gebruik je beter een lipstick in zachtroze. Een stipje gloss (YSL Your Lovely Palette Duo for Lips : 58,98 euro) in het midden van de lippen vangt het licht en geeft de mond een sensuele glans.

Lichaam, haar en nagels

Een feestelijke make-over stopt niet bij het gelaat. Ook voor het decolleté en haar bestaan er glans- en glitterpoeders. Lancôme (Sparkling Cherub : 54 euro) en Giorgio Armani (Palette Art Deco Yeux & Visage : 90 euro) hebben beide een poeder om glansaccenten op de huid aan te brengen. Sprays vind je onder meer bij Guerlain (Eclat Impérial geeft een parelmoerglans : 74,39 euro), Bourjois (Spray Très Pailleté in zilver of goud : 10,30 euro) en 2B (Hair & Bodyspray in zilver of goud : 4,95 euro). “Pailletten in het haar zijn een leuk extraatje,” zegt Massaniello Bogaert, “maar verstuif dan wel eerst wat lak, zodat ze beter hechten. Kies ook niet voor witte pailletten. Verschillende kleuren geven een warmer resultaat.” Ten slotte maken schitterende nagels het plaatje af. Er is een ruime keuze nagellak in zilver van onder meer MAC (Yes Metallic Silver Foil : 11,75 euro), Gosh (6,49 euro) en 2B (Jumbonagellak : 3,95 euro). Maar ook de zwarte nagellak met hoogglans van Bourjois (8,50 euro) of de Touche Brillance N°17 in Opium Red van YSL (25,25 euro) ogen feestelijk.

Door Sofie Albrecht m.m.v. Ellen De Wolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content