Kip met bakbananen

© Getty

Voor 4 personen
  • 1 kip van 2 kg (of 2 kippen van 1,2 kg)
  • 1 kg bakbananen
  • 70 cl frituurolie
  • 400 g rode en groene paprika’s
  • 200 g ui
  • 200 g wortelen
  • 150 g prei
  • 50 g gember
  • 100 g selder
  • 5 knoflookteentjes
  • 20 cl water
  • enkele takjes peterselie
  • een kruidentuiltje
  • zout en peper
Bereiding
  1. Verdeel de kip in 12 stukken. Hak de uien, look en gember fijn en zet apart in een kommetje.
  2. Leg in een grote kookpan de stukken kip, peper en zout en het fijngestampte uienmengsel. Bevochtig met 20 cl water. Voeg het kruidentuiltje toe, de paprika’s in repen, selder in stukken en wortels in schijfjes gesneden. Meng alles en laat 15 à 20 minuten zachtjes koken.
  3. Pel de bakbananen en snijd ze in schijfjes. Verhit de olie en bak de stukjes banaan, telkens in kleine hoeveelheden. Laat uitlekken en zet opzij.
  4. Schep de stukken kip als ze gaar zijn uit de pan, laat uitlekken en braad ze snel aan in olie. Voeg de bakbananen toe aan de kip, alsook de garnituur en alle kookvocht. Laat nog 5 minuten samen stoven en dien warm op in een diep bord of een kom, bestrooid met peterselie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content