Voor 4 personen
...

Voor 4 personen 1 kip van 2 kg of 2 kippen van 1,2 kg, 1 kg bakbananen 70 cl frituurolie 400 g rode en groene paprika's, 200 g ui 200 g wortelen 150 g prei, 50 g gember 100 g selder 5 knoflookteentjes 20 cl water enkele takjes peterselie een kruidentuiltje zout en peper Verdeel de kip in 12 stukken. Hak de uien, look en gember fijn en zet apart in een kommetje. Leg in een grote kookpan de stukken kip, peper en zout en het fijngestampte uienmengsel. Bevochtig met 20 cl water. Voeg het kruidentuiltje toe, de paprika's in repen, selder in stukken en wortels in schijfjes gesneden. Meng alles en laat 15 à 20 minuten zachtjes koken. Pel de bakbananen en snijd ze in schijfjes. Verhit de olie en bak de stukjes banaan, telkens in kleine hoeveelheden. Laat uitlekken en zet opzij. Schep de stukken kip als ze gaar zijn uit de pan, laat uitlekken en braad ze snel aan in olie. Voeg de bananen toe, de garnituur en alle kookvocht. Laat nog 5 minuten samen stoven en dien warm op in een diep bord of een kom, bestrooid met peterselie.