Herboren

Wim Denolf, journalist © KAREL DUERINCKX

Niets is zo ondraaglijk als totale rust, zonder bezigheden of inspanningen, wist de Franse natuurkundige Blaise Pascal. Aan adviezen en suggesties om productief te blijven en zin te geven aan de quarantaine was er de voorbije weken dan ook geen gebrek. Een nieuwe taal leren, de kookkunsten aanscherpen, online een cursus fotografie volgen: waar wachtte je eigenlijk op?

Zelf haalde ik na een week een hometrainer in huis. Met veel moeite, want sportmateriaal was die dagen net zo moeilijk te vinden als toiletpapier. Nochtans waarschuwden psychologen dat het geen goed idee was om jezelf extra druk op te leggen. De combinatie telewerk en gezin, plotse financiële problemen of fundamentele levensvragen wegen zo al zwaar genoeg, laat staan dat we ons schuldig voelen omdat we – spoiler alert! – niet als herboren uit de quarantaine zijn gekomen.

Dat er zich wel grote maatschappelijke veranderingen opdringen, lijkt dan weer een uitgemaakte zaak. Verderop in dit nummer tonen we alvast hoe nieuwe ontwikkelingen in de mode, de designwereld en andere sectoren nu al de contouren van het postcoronatijdperk schetsen. Te degusteren bij het wachten op je zelfgebakken brood, op een hometrainer of in je welverdiende luie zetel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content