Ivan Daelemans en Cindy Mertens kregen beiden een grondige keukenopleiding en openden samen Haute Cookure, een klein eethuis met een kleine spijskaart.

Haute Cookure, Herentalsebaan 30, 2390 Oostmalle. 03 322 94 20.

Lunchmenu van twee gangen met koffie, op weekdagen, voor 22 euro of 30 euro met huiswijnen. Dinsdag en woensdag gesloten.

www.hautecookure.be

De burgers van Oostmalle en omgeving zijn blij met de komst van eethuis Haute Cookure, want om smakelijk te eten in een ontspannen sfeer hoeft men nu niet meer helemaal naar Antwerpen. Het restaurant is een goed jaar open en heeft de wind in de zeilen. Troeven zijn onder meer : de originele en knusse inrichting, de smakelijke bereidingen en een beknopte spijskaart met aantrekkelijke menuformule. Eigenaars Ivan Daelemans en Cindy Mertens werkten allebei in betere eethuizen in en rond Antwerpen, voordat zij samen de keuken van golfclub Rinkven in ’s Gravenwezel uitbaatten. Na zes jaar was de tijd aangebroken voor een eigen restaurant ; in Oostmalle werd een delicatessenzaak in een oud privé-huis eigenhandig omgebouwd tot restaurant.

Haute Cookure heeft een warme, romantische inrichting, te omschrijven als country lounge, met mokka- en chocoladekleurige muren, houten vloeren, geborduurde zijden gordijnen, muurbanken met gecapitonneerde rugleuningen, comfortabele stoelen bekleed met imitatie kalfsleder en feestelijk, met mokka- en beigekleurig linnen gedekte tafels.

Kraakverse vis

Omdat Ivan en Cindy alletwee een keukenopleiding genoten, kunnen zij elkaar vervangen wanneer dat nodig is. Haute Cookure is een echte tweemanszaak met een beknopte spijskaart met slechts een tiental voor- en hoofdgerechten. Bereidingen met kraakverse vis, die als het ware op bestelling wordt gevangen, zijn specialiteit. Trekpleister is het viergangenmenu dat 39 euro kost of 55 euro, wanneer men kiest voor aangepaste wijnen erbij. Kaas, worst, olijven en hartige deegstaven waren de vullende, ouderwetse knabbelaars, gevolgd door een amuusje van gemarineerde zalm met een saus van zure room, graanmosterd en dille. De eerste wijn die werd geschonken was een Domaine de Montmarin, Côtes de Thongue, Languedoc. Deze witte wijn van 100 procent viognier-druiven was een exotisch geparfumeerd alternatief voor bij de terrine van ganzenlever, waarbij men meestal een smaakverlammende zoete witte wijn serveert. De smakelijke terrine kreeg de begeleiding van kastanje en raketsla, confituur van tomaat, siroop van basilicum en getoast rogge- en rozijnenbrood. Het tweede gerecht was : cappuccino van waterkers met sint-jakobsvruchten, gerookte paling en grijze garnalen. Daarbij werd een witte Kuri geschonken als frisse, naar citrusvruchten geurende Chileense Chardonnay met een frisheid die goed paste bij de gerookte paling.

Als hoofdgerecht volgde roulade van gebraden fazant, niet zo zacht als verwacht en opgediend met puree van knolselder, gekarameliseerd witloof en een donkere fondsaus, op smaak gebracht met een nostalgisch druppeltje cognac. Het glas werd deze keer gevuld met een Spaanse Hecula, Bodegas Castaño, als krachtige en koppige, mondvullende rode wijn, gemaakt in de streek Yecla van de lokaal populaire Monastrell-druif.

Warm chocoladegebak met aroma van Earl Grey-thee, frambozen en, afzonderlijk geserveerd, roomijs van witte chocolade sloot deze smakelijke, rijke en royale maaltijd af. In Haute Cookure heeft men het goed voor met de klanten, die best komen met flinke honger.

Pieter Van Doveren I foto’s Jan Caudron

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content