Haagsche Suites, Laan Van Meerdervoort 155, 2517 AX Den Haag, Nederland, +31 70 364 78 79, fax +31 70 345 65 33, www.haagschesuites.nl, info@haagschesuites.nl

Vandaag zijn we te gast op een wel héél bijzonder adres in Den Haag, waar een ondernemend echtpaar zeven jaar geleden neerstreek. De gastvrouw had er meer dan twintig jaar werk in het hospitaal opzitten en keek naar een nieuwe uitdaging uit. Toen ze ook het huis naast het hunne konden kopen, hadden ze opeens plaats zat en dat leidde uiteindelijk tot een b&b. De familie besefte dat ze niet op kwantiteit wilde mikken, en een artikel over Spaarne 8 in Haarlem bleek een prima voedingsbodem voor ideeën.

Er werd flink getimmerd om het pand uit 1890 min of meer in zijn oorspronkelijke staat te herstellen en onderweg begrepen de initiatiefnemers dat wie op het allerhoogste mikt, ook de beste vaklui in huis moet halen. MartindeBoer hielp bij de aankleding, GerdaRietveld zorgde voor nieuwe spullen en uiteindelijk vervoegde ook DirkBeijer het team om zich over de zeer geometrische tuin met de drie vierkante waterpartijen en de acht gelijnde dakplatanen te buigen. Uiteindelijk ontstonden drie suites, één per verdieping. Maar kiezen wordt moeilijk want het eindresultaat is verbluffend. Het huis ademt nieuw leven, van de glazen deuren met gezandstraalde figuren tot een verzameling butlerspiegels op de gang.

Op de tweede verdieping werd een donkere wand symmetrisch behangen met acht ingelijste portretten van negentiende-eeuwse professoren en is er een zitruimte met ronde tafel en een chaisebateau. Het bed is donkerbruin, met linnen van Strelli, en er staat een ultraplatte, discrete tv. De moderne badkamer om de hoek heeft verchroomde houdertjes voor de champagneglazen, zéér decadent. Eén hoog overheerst een lichtere toets, in een ruimte die vaak als de bruidssuite wordt omschreven en waar de bustes van Frans Jozef en Sissi over de zitruimte waken. Maar het alleraardigst vonden we de benedenverdieping, waar WalterVanEkkendonk op een muur van de slaapkamer een geschilderde Japanse kerselaar tot bloei heeft laten komen en daarmee de lente heeft binnengehaald. Het bad op poten staat vrijwel naast het bed, achter twee halve muurtjes bevinden zich een douche en het toilet. De zithoek werd in de serre ondergebracht.

Het ontbijt kan naar keuze op de kamer worden geserveerd, dan wel in de open ontbijtruimte in de serre, waar een prachtige collectie kookklokken de muur siert. Alle suites beschikken over een rijk gevulde bar en een kitchenette/keuken. Ze worden aan 425 euro per nacht verhuurd, inclusief ontbijten en vrij gebruik van de uitgebreide bar.

TEKST EN FOTO’S PIERRE DARGE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content