Uit: Bij mij aan tafel, Nigella Lawson, Atlas Contact.
...

Uit: Bij mij aan tafel, Nigella Lawson, Atlas Contact. Voor 3 à 4 personen 500 g radicchio (4 à 5 stronkjes, in vieren), zeezoutvlokken, 4 el milde olijfolie, 6 el droge witte vermout, tijm 1. Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C). Leg de stukken radicchio met de snijkant omhoog in een ondiepe braadslee waar ze net in passen. Strooi er zeezout over en schenk er de olijfolie en vermout over. Keer ze om in de braadslee en leg ze dan weer met de snijkant omhoog. Rooster ze vervolgens 30 minuten in de oven tot de bladeren lichtgeblakerd en geslonken zijn en de binnenkant zacht is. 2. Neem de donker en zacht geworden radicchio uit de oven en laat 10 minuten in de braadslee staan. Schep ze op een bord en lepel al het vocht erbij. Zitten er kleverige gekaramelliseerde stukjes in de braadslee, blus die dan met een lepel kokend water en schenk ze ook over de radicchio. Bestrooi het gerecht met tijm en serveer.