6 holle oesters, nr. 1 of 2
...

6 holle oesters, nr. 1 of 2 100 g witte bloem, T65 1 ei 100 g paneermeel van brood 1 limoen Enkele takjes bieslook, fijngeknipt Neutrale plantaardige olie 1. Haal de oesters uit de schelp en vang het vocht op in een kommetje. Bewaar de schelpen. 2. Pocheer de oesters: breng het vocht van de oesters, eventueel aangevuld met wat mineraalwater, zachtjes aan de kook in een steelpannetje en dompel de oesters gedurende een dertigtal seconden in het hete vocht, zodat ze steviger worden. Dep ze vervolgens voorzichtig droog met keukenpapier. Laat afkoelen. 3. Doe de bloem, het geklutste ei en het paneermeel van brood in drie aparte kommetjes. 4. Verhit in een steelpannetje een fikse hoeveelheid olie tot 180°C. 5. Wentel elke oester door de bloem, door het geklutste ei en door het paneermeel. Laat ze vervolgens behoedzaam in de olie zakken. 6. Laat elke oester een minuut paneren tot ze goudgeel kleurt. Dep ze vervolgens droog met keukenpapier. 7. Leg elke oester terug in haar schelp. Dien op met wat bieslook en een scheutje limoensap.