www + Meer hoteltips op het.reiswijzers.net

Op een steenworp van het kleine Brugse binnenhaventje hebben Dries en Cathy achter een klassieke gevel een heel bijzondere bed & breakfast uitgebouwd. Na 23 succesvolle jaren in hun restaurant in de binnenstad vonden ze op het toppunt van hun kunnen de tijd gekomen om het over een andere boeg te gooien. “We waren op 45 te jong om niets te doen, en we wilden nog wel graag mensen rondom ons hebben. Maar het mocht een ietsje kalmer, en vooral wat losser dan vroeger”, herinnert de gastheer zich.

Ze woonden toen al jaren in een mooi pand met tuin langs de Predikherenrei, waar het atelier van de voormalige smid aan het einde van de tuin zomaar stond te verkommeren. Een ideale plek om gastenkamers in te richten, maar niet de zoveelste historische evocatie waaraan Brugge al zo rijk is. Het stel koos resoluut voor een hedendaagse stijl, sprak architect d’Hespeel aan, en ze bekokstoofden samen een bijzonder originele oplossing.

Wie er via de garage in de tuin komt, moet even naar adem happen. Een spectaculaire gang tegen de tuinmuur verbindt het woonhuis met de drie kamers, een blauwe, een rode en een gele. Wij kiezen voor de laatste. De aankleding ervan is sober, uitgepuurd en doordacht : een zithoek van Starck, een tweepersoonsbed, een eigentijdse lamp, een grote ventilator tegen het plafond, alles in tinten van metaal, grijs en geel. Een kleine, verplaatsbare flatscreen-tv vervolledigt het geheel. En er is een trap naar een tussenverdieping waar een derde bed beschikbaar is.

Achter een gele wand die een hoek van de kamer scheidt, ligt een bijzonder fraaie en moderne badkamer met ligbad en douche. De kleerkast werd weggewerkt in de muur en daar staan ook een thee- en koffiestel, zodat bezoekers zelf hun potje kunnen zetten. Terwijl ze uitkijken op de tuin, waar ze ’s zomers op het terrasje kunnen niksen.

Het ontbijt wordt in de veranda van het woonhuis met de mooie glasramen geserveerd, ook al met uitzicht op de tuin. Er komen broodjes, croissants, boterkoeken, diverse kaassoorten en charcuterie op tafel, naast een fors gevuld glas versgeperst sinaasappelsap. Kortom, Cathy en Dries weten hoe gastvrij met mensen om te gaan.

Ligging : in het stadscentrum

Sfeer : resoluut modern

Reistijd : een uur rijden van Brussel

Prijsklasse : zeer correcte prijzen

TIP

De unieke en sierlijke ophaalbrug van de Zwitserse architect Jürg Conzett over de Coupure als

startplaats van wandelaars

of fietsers voor een verkenning

van de Verloren Hoek en het

verstilde Brugge, met zijn

gekasseide straatjes,

het Gezellemuseum en zijn fiere molens.

Contrast

Predikherenrei 5, 8000 Brugge,

0497 52 50 63 en 050 33 46 67, www.contrastbrugge.be.

Contrast telt drie kamers die tegen 70 euro worden verhuurd, inclusief ontbijten. Voor één nacht wordt 10 euro extra aangerekend. De garage kost 10 euro per nacht.

Door Pierre Darge / Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content