Zin in meer exotiek in uw leven ? Deze producten met exotische ingrediënten halen de zon en de ’tropische vibes’ naar uw badkamer.

1. Menard Embellir Liquid (130 ml : 245 euro)

Een rijke, vochtregulerende lotion die huidveroudering tegengaat en behoort tot de exclusieve verzorgingslijn Embellir, van het Japanse beautymerk Menard. Die is gebaseerd op extracten van de rode en zwarte reishi-paddenstoel. Ze zien er niet zo smakelijk uit, maar hun werking op de huid zou ‘magisch’ zijn. Menard voerde twintig jaar lang onderzoek en concludeerde dat extracten zouden helpen bij het vernieuwen van huidcellen en het verjongen van de huid. In hetzelfde assortiment vindt u een reinigingscrème, massagecrème, dag-, nacht- en oogcrème en een toner.

2. Guerlain Aqua Allegoria Figue-Iris en Laurier-Réglisse (125 ml : 66,95 euro)

Guerlain bracht dit jaar twee exotische parfums uit voor hun Aqua Allegoria-lijn. Figue-Iris heeft een basis van vanille, een hartnoot van iris en vijg en een kopnoot van viooltjes, bergamot en citrus. In Laurier-Réglisse rusten vleugjes bergamot en sinaasappelbloesem, en een zweem van zoethout en laurier, op een zomerse basis van ambernoot en viooltjes.

3. Le Petit Marseillaisdouchecrèmes

Le Petit Marseillais bracht een gamma douchecrèmes op de markt, gebaseerd op de beautygeheimen van ‘vrouwen uit het Zuiden’. Galamboter, arganolie, rozenwater, amandel en oranjebloesem moeten de huid voeden en beschermen. De warme aroma’s brengen Marokko, Tunesië, Peloponnesos en de Provence dichter bij huis. Onze favoriet is de versie met galamboter en acacia uit Tunesië, met een zoete, ontspannende geur en goed voor het verzachten van rimpels en zelfs littekens.

4. Laboratoires Klorane shampoo met papyrusmelk (200 ml : 8,70 euro)

Vrouwen uit het oude Egypte gebruikten gemalen wortelknollen van de papyrusplant om hun haren te verzorgen. Klorane liet zich inspireren en introduceerde een verzorgingslijn met papyrusmelk. Goed voor mensen met hopeloos droog haar, want papyrus belooft het haar intensief te voeden en glad te strijken. Ontwarren gaat vlotter en pluizend haar zou geen kans meer krijgen. Naast de shampoo is er ook nog een masker en een verzorging zonder spoelen.

5. Thé Fleur de Geisha Limited Edition (100 g : 12,50 euro)

Le Palais des Thés lanceerde een groene en frisse thee, subtiel geparfumeerd met kersenbloesem. De thee heeft niet alleen een bijzonder leuke verpakking, er schuilt ook nog eens een mooi verhaal achter. Ze is geïnspireerd op de Japanse traditie Hanami : een dag waarop men de lente verwelkomt door feestjes te organiseren met vrienden en familie onder de kersenbloesems.

Raïssa De Martelaere – samenstelling Stefanie Van den Broeck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content