Driemaal design kijken

Een sofa van Ine Maertens, te zien in de expo We Are The Next Generation. © GF

Van 15 oktober tot 15 november

Onder het motto ‘verwonderen is opnieuw toegelaten’ host de stad Kortrijk de komende maand het nieuwe stadsfestival Wonder, nu de jaarlijkse designbiënnale niet kan plaatsvinden. Op verschillende plekken in de stad kunnen bezoekers zich laten inspireren door allerlei designers, kunstenaars en muzikanten. Zo zul je aan de creatieve hotspot Broelkaai 6 de expo We Are The Next Generation ontdekken. Je maakt er kennis met enkele getalenteerde jonge ontwerpers, van gamedesign tot architectuur.

Het volledige programma van het festival vind je op wonderkortrijk.be

Van 17 oktober tot 7 februari

Nadat de expo over de Oostenrijks-Amerikaanse designer Victor Papanek (1923-1998) in C-mine vrijwel meteen de deuren moest sluiten door corona, krijgen geïnteresseerden nu een tweede kans in het Design Museum Den Bosch. De expo The Politics of Design buigt zich over het maatschappelijk verantwoord design waarvoor de activist bekendstond. Hij streefde naar een wereld waarin duurzaamheid en sociale rechtvaardigheid belangrijker waren dan consumptiegedrag. Een voorbeeld voor veel jonge ontwerpers, wier werk ook een plek kreeg naast de retrospectieve.

designmuseum.nl

Van 15 tot 31 oktober

Tijdens de vierde editie van de Brussels Biennale of Modern Architecture wordt de architectuur tussen 1918 en 1972 onder de loep genomen. Op zaterdagen worden verschillende modernistische en naoorlogse bouwwerken van onder meer Renaat Braem, Willy Van Der Meeren en Marc Dessauvage opengesteld voor bezoek. Tijdens de week pik je dan weer gratis filmvoorstellingen mee die een blik werpen op hoe het modernisme internationaal vertaald werd, van Lina Bo Bardi in Brazilië tot de belangrijkste modernistische architecten van Australië.

bbma.be

Driemaal design kijken
© GF
Te bezoeken: het huis van architect Pierre Humblet.
Te bezoeken: het huis van architect Pierre Humblet.© GF/ Linsy Raaffels

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content