ENKELE BEROEMDE DERMATOLOGEN MAAKTEN EEN TIENTAL JAAR GELEDEN DE OMMEZWAAI: ZE VERKOPEN HUN WAREN OP INTERNET. ‘COSMECEUTICALS’, DE MARKETINGTERM STAAT VOOR PRODUCTEN MET DR. ERVOOR, WERDEN EEN TREND.

DR. PERRICONE DE HOLISTISCHE AANPAK

WIE

Dr. Perricone, is een interna-tionaal erkend klinisch- en onderzoeksdermatoloog. Hij is het brein achter de Inflammation Theory of Aging. Deze theorie over ‘ontsteking’ als veroorzaker van onder meer vroegtijdige veroudering werd overal opgepikt.

VISIE

Na jaren van onderzoek concludeerde Dr. Nicholas V. Perricone dat ontstekingen de grootste vijanden zijn van een goede gezondheid en gezonde huid.

THUISPRODUCTEN

De holistische aanpak van Dr. Perricone vertaalt zich in een dieet, een plankje vol met voedingssupplementen, huidverzorging en cosmeceuticals, marketingterm voor producten met een Dr. ervoor. Zijn bestsellers zijn producten met neuropeptiden, waarvoor hij de term brain-beauty-connection bedacht.

Info : www.perriconemd.com, te koop via www.Beautybay.com

DR. MURAD DE EERSTE DERMATOLOOG MET EEN EIGEN MERK

WIE

Dr. Murad is dermatoloog, apotheker en eigenaar van de Murad Inclusive Health Center and Spa’s, Murad Medical Group and Murad Research Laboratories.

VISIE

Dr. Murad vindt dat uiterlijke schoonheid alles te maken heeft met een gezonde levensstijl. Hij gelooft in een holistische aanpak : behalve huidverzorging een gebalanceerd dieet en supplementen. Hij was een van de eersten die superfruits gingen verwerken in cosmetica. Dr. Murad heeft een eigen kijk op vocht in de huid, die hij introduceerde met het The Cellular Water Principle, in zijn boek Wrinkle-Free Forever.

THUISPRODUCTEN

Dr. Howard Murad was in 1989 de eerste dermatoloog met een eigen lijn voor thuisgebruik, zijn Esthetic AHA formulations. Bestsellers : zijn nachtcrèmes, de Repair Enhancing Matrix en het Sleep Reform Serum. Daar hoort volgens Dr. Murad wél een supplement bij, het Sleep Reform Dieet Supplement.

Info : www.murad.com, te bestellen via www.Luxury4you.nl

DR. SEBAGH LIEVELING VAN DE CELEBS

WIE

de Franse plastisch chirurg Dr. Sebagh heeft een kliniek in Londen, die volgens de roddelpers frequent bezocht wordt door celebrity’s. Dr. Sebagh staat bekend om zijn age maintenance-behandelingen, waarbij hij geen scalpel, maar voornamelijk botox gebruikt.

VISIE

Dr. Jean-Louis Sebagh : “Ik ben als een restaurateur van schilderijen. Ik wil het schilderij niet veranderen, maar optimaliseren.”

ZIJN THUISPRODUCTEN

In 2005 maakte model Cindy Crawford al een serie beauty-producten samen met Dr. Sebagh : Meaningful Beauty. Dr. Sebagh kreeg de smaak te pakken en lanceerde advanced anti-aging-producten voor thuisgebruik onder zijn eigen naam. Bedoeld voor specifieke huidproblemen, en om huideigen activiteiten te ondersteunen. Het Deep Exfoliating Mask, het Breakout Powder and Cream en de Pure Vitamin C Powder Cream vinden gretig aftrek.

Info : www.drsebagh.com, te koop via www.cosmeticary.com, www.skins.nl

DR. ALKAITIS LIEVELING VAN DE MODELLEN

WIE

Dr. Alkaitis is scheikundige, heeft een bachelor in scheikunde en chemische ingenieurstechnieken en is opgeleid in moleculaire biologie, etnofarmacologie en farmacognosie.

VISIE

If you can’t eat it, don’t put it on your skin” is zijn slogan, waarmee hij wil zeggen dat een gezonde, mooie huid alleen gerealiseerd kan worden door het te voeden met de beste, meest pure raw food. Veel fotomodellen, zoals Giselle Bundchen, zijn fan. Omdat de producten van Dr. Alkaitis organisch zijn en mild voor de huid.

ZIJN THUISPRODUCTEN

Het best ga je naar de schoonheidssalon voor een goed advies over gebruik van Dr. Alkaitis producten. Ze zijn beslist anders (geuren die doen denken aan yoghurt en geitenkaas), minder bedoeld de zintuigen te plezieren. Opmerkelijk is dat Dr. Alkaitis in plaats van water (het grootste ingrediënt van veel producten) Aloë vera-gel gebruikt. Doordat er geen chemische bewaarmiddelen worden gebruikt, hebben de producten een houdbaarheidsdatum van één jaar.

Te koop via www.alkaitis.org, www.indisha.nl

DR. OBAGI DE EIGENWIJZE DERMATOLOOG UIT BEVERLY HILLS

WIE

Dermatoloog Dr. Obagi is een expert op het gebied van huidverzorging. Het Obagi Skin Health instituut staat in Beverly Hills en op diverse plekken in de wereld zijn er Obagi Dermatology & Plastic Surgery Centers.

VISIE

Dr. Zein Obagi vindt dat het nooit te laat is om de huidconditie te herstellen, hij bedoelt hiermee het genezen van een scala aan huidaandoeningen, ouderdomsvlekken, acnelittekens en zonbeschadigde huid.

THUISPRODUCTEN

Dr. Obagi daagt de gangbare merken uit met zijn ZO Skin Health ‘Agressive Anti-Aging Program Kit’. De producten balanceren op de grens met het medische, met een hoog percentage actieve werkstoffen, zoals Retinol. Centraal staat een nachtcrème met 1 procent Retinol (en dat is hoog) die de huid van dode huidcellen ontdoet en doet vervellen. De vier andere producten zijn een cleanser, een polish, dagcrème en zonbeschermer, allemaal met de vrij eigenwijze inzichten van de dokter.

Info : www.obagi.be, te koop via www.obagishop.nl

DR. BRANDT LIEVELING VAN STERREN ÉN MODELLEN

WIE

De Amerikaanse dermatoloog Dr. Brandt heeft klinieken in Miami en New York, waar, naar het schijnt, Madonna veel wordt gezien. Zijn liefde voor huidverzorging begon twintig jaar geleden, in het Cancer Institute van New York. Daar ontdekte hij dat natuurlijke grondstoffen als groene thee, vitamine A en C een positieve werking hadden op zijn patiënten. Na uitvoerig onderzoek ontdekte hij dat deze stoffen ook effect hadden op het huidverouderingsproces.

Dr. Frederic Brandt ziet zo’n veertig patiënten per dag. Zijn specialiteit zijn de niet-invasieve behandelingen, zoals peelings.

VISIE

Dr. Brandt ziet zichzelf als arts en artiest, die zijn patiënten helpt hun gezicht opnieuw vorm te geven.

THUISPRODUCTEN

Dr. Brandt gebruikt westerse wetenschap met oosterse botanische kennis.

Info : www.drbrandtskincare.com, te koop bij www.iciparisxl.be, www.skins.nl

DOOR KAREN VAN EDE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content