Ik weet niet hoe het u vergaat, maar uit de kluiten gewassen planten zijn bij mij gedoemd om te verhuizen. Fout, dus. Die grote exemplaren brengen juist rust in het interieur, stellen Joop Hüner en Sander Kroll in het boek Plants, Extra Large. Daarin tonen ze de mogelijkheden van grote planten; de bekende en de minder bekende, oude getrouwen soms in een hedendaagse setting. Van Ficus tot Sanseveria, van Dizygotheca elegantissima tot Bambusa ventricusa...: in een zorgvuldig uitgezochte pot vormen ze dé blikvanger in huis. Met weinig tekst en tientallen foto's is dit boek een smaakmaker van formaat. De drang om zo'n XL-plant in huis te halen, is nog moeilijk te weerstaan. (Ki Plant International, 1995 fr.) HV
...

Ik weet niet hoe het u vergaat, maar uit de kluiten gewassen planten zijn bij mij gedoemd om te verhuizen. Fout, dus. Die grote exemplaren brengen juist rust in het interieur, stellen Joop Hüner en Sander Kroll in het boek Plants, Extra Large. Daarin tonen ze de mogelijkheden van grote planten; de bekende en de minder bekende, oude getrouwen soms in een hedendaagse setting. Van Ficus tot Sanseveria, van Dizygotheca elegantissima tot Bambusa ventricusa...: in een zorgvuldig uitgezochte pot vormen ze dé blikvanger in huis. Met weinig tekst en tientallen foto's is dit boek een smaakmaker van formaat. De drang om zo'n XL-plant in huis te halen, is nog moeilijk te weerstaan. (Ki Plant International, 1995 fr.) HV CITAAT Verrukt volgen de pinguïns ieder woord van Alfredo's aria: 'Liefste, kom bij me!' Van Parijs hebben ze nog nooit gehoord, maar de liefde heeft voor hen geen geheimen. Als Violetta zingt dat ze somberheid haat, dat ze wil leven zoals een vrouw dat doet, dat je plezier moet maken, anders is het te laat, dan begrijpen alle pinguïns haar heel goed.Uit: "Zangers op de Zuidpool", een wondermooi kinderboek van Elke Heidenreich, met tekeningen van Quint Buchholz. Een liefdesverklaring aan de chic geklede pinguïns én aan de wereld van de opera. De Harmonie/Standaard, 565 fr.The Ultimate Encyclopedia of Chocolate dateert uit 1997 en werd pas recent vertaald en onder de titel Chocolade in het Nederlands uitgebracht. In het boek vertelt de Engelse Christine McFadden over de geschiedenis, de teelt, de verwerking, soorten en technieken. Zij presenteert een 200 tal recepten van taarten, warme en koude nagerechten, vlaaien, ijs- en sorbets, chocoladekoekjes, pralines en sausen. Het receptenrepertoire is internationaal en overwegend klassiek. Christine McFadden adviseert om chocolade op een lege maag te proeven. Goed bewaarde chocolade heeft ongeveer 1 uur nodig om op de aanbevolen temperatuur van 19-25° C te komen. Pure chocolade houdt zij enkele momenten in de mond opdat de primaire smaken en aroma's vrij komen. Kauw er daarna 5 à 10 keer op, opdat de secondaire smaken en aroma's vrijkomen. Laat de chocolade licht tegen het gehemelte rusten om het complete scala aan smaken te ervaren. Geniet tot slot van de nasmaken in uw mond. (Zuid Boekprodukties/Agora, 798 fr.) PvD De aarde vanuit de hemel van Yann Arthus-Bertrand is een bijzonder boek. En zeker niet alleen omwille van het formaat én het gewicht. Fotograaf Arthus-Bertrand vloog de wereld rond en portretteerde onze planeet vanuit de lucht. De beelden zijn schitterend, kleurrijk en gevarieerd: klerenwassers in Abidjan (Ivoorkust), een flatgebouw in Sao Paulo, een kerkhof van Iraakse tanks in Koeweit, een zandduin in Queensland (Australië), een stort in Mexico City, rijstvelden op Bali... De mensen, de steden en dorpen, landbouw, natuur, architectuur: het is er allemaal en voorzien van wetenschappelijk commentaar. Kortom: de aarde anno 2000, in al haar schoonheid en lelijkheid. (Lannoo/Terra, 2250 fr.) HV Vanaf eind januari begint Benetton met een nieuwe wereldwijde United colors campagne. Het gaat om posters waarop drie Amerikaanse ter dood veroordeelden - twee zwarten en een blanke - in de camera kijken. Foto's van Oliviero Toscani die weer voor heel wat controverse zullen zorgen. Over de mythe Benetton schreef Jonathan Mantle het gelijknamige boek. In het begin, zeg maar 1947, verkeerde de hardwerkende familie in Santa Bono, Treviso, nog in financiële nood. Alles werd verkocht om voedsel en kleren te kunnen kopen door stammoeder Rosa. Luciano Benetton begon als magazijnjongen en veegde vloeren. Maar net als zijn vader had hij een zwak voor elegante kleding en ontwierp zelf kleren. Om zijn eerste pak te kunnen maken spaarde hij een jaar. Aan zijn moeder stelde hij voor dat zij de kleren zou maken die hij zou verkopen. In de jaren zestig begon Luciano zijn eigen collectie aan de man te brengen. Toen droomde hij al van een wereldomvattende wereldketen. In 1976 was het Benetton-imperium een feit. Het aardige aan dit boek is dat er veel nieuwe informatie in staat, want de Benettons houden de informatie over hun bedrijf strikt in de hand. (Van Buuren, 795 fr.) PdM Pol Moyaert