BETER BBQ’EN

1

Goed materiaal is het halve werk. Met praktische en smaakvolle accessoires wordt barbecueën een feest voor iedereen.

1. GEEN VERREGENDE STEAKS MEER

Door zijn asymmetrische vorm biedt de Grillmeister (200 x 250 cm) een ruime overkapping aan één zijde waaronder je zorgeloos kunt grillen. De kantelbare parasol is waterdicht en hittewerend. Hij is uitgerust met een windvanger zodat hij niet wegwaait en met een gereedschapsrek. 149 euro.

www.tuinmeubelen.nl.

2. SPICE IT UP

Natura bestaat sinds 1939 en maakt sauzen en vinaigrettes voor bbq-gerechten en salades, met natuurlijke ingrediënten van goede kwaliteit. Natura is CO2logic-gecertificeerd. Nieuw zijn de mayonaise met gedroogde zomertruffel (160 g, 4,50 euro) en de Caesarvinaigrette, met lichte parmezaansmaak en een vleugje citroen (370 ml, 7 euro).

www.natura.be.

3. BUITENHAARD

Het Deense Morsø is bekend voor zijn mooie houtkachels, maar het heeft ook een buitenlijn, Morsø Living. Eyecatcher is de Forno, een sculpturale buitenhaard van geëmailleerd gietijzer (vanaf 1499 euro), waarop je kunt barbecueën en je kunt er ook pizza’s en brood in bakken. In dezelfde lijn zijn er gietijzeren accessoires, waaronder een kruidenpotje (Spice 14,59 euro) en peper- en zoutvaatjes (Mill 14,85 euro).

www.barbecuespecialist.be.

4. FLEXIBELE SPIESJES

Met de lange Flexi-brochettes (48 cm) kun je het barbecuerooster optimaler gebruiken. Je kunt er ook vooraf te marineren ingrediënten aan rijgen. Door hun elastisch karakter zijn de spiesjes makkelijk in de koelkast in een pot met marinade te bewaren. 9,95 euro voor twee.

www.point-virgule.be

5. AUSTRALISCHE BARBECUE

De Beefeater BUGG kan zowel als tafelmodel als op een rolwagen worden gebruikt. Hij is uitgerust met twee branders, een braadrooster en een plancha-bakplaat. Het bakdeksel fungeert als vetscherm. BBQ 429 euro. Plancha 99 euro.

www.barbecuespecialist.be

6. ABC VAN BBQ

Koen Maes en Tom De Jaegher van de BBQ Academy bundelden hun barbecue-expertise in dit boek dat u stap voor stap wegwijs maakt in de barbecuekunde, van de basis tot culinaire hoogstandjes.

Borgerhoff & Lamberigts, 24,95 euro.

7. ROOKMOT

Smoke It All zijn zes doosjes met verschillende types rookmot, die door hun samenstelling op basis van gedroogd beukzaagsel met kruiden een aparte rooktoets geven aan diverse barbecuebereidingen (vlees, wild, vis, zeevruchten enz.). 3,49 euro.

www.point-virgule.be

8. ECOLOGISCHE GRILLREINIGER

De Puimsteen Grill Cleaner is een geur- en smaakneutrale, milieuvriendelijke grillreiniger (5,50 euro). De steen neemt tijdens het gebruik de vorm van het rooster aan, zodat vet, olie en aangebrande etensresten makkelijk worden verwijderd. Er zijn ook CO2- neutrale aanmaakblokjes voor de barbecue (72 blokjes per pak, 3,95 euro).

www.point-virgule.be

SAMENSTELLING PIETER VAN DOVEREN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content