Hoe reageert de gemiddelde Belg op openlijk partnergeweld tegen een vrouw? En ook: wat als het slachtoffer een man is? Die vragen stelden Kaatje Lucas en enkele vrienden zich toen ze erop uit trokken met een verborgen camera. Dit is het resultaat:

Er is echter niet altijd fysiek geweld nodig om te spreken van mishandeling. Onder de hashtag #MaybeHeDoesntHitYou getuigden de afgelopen dagen heel wat vrouwen over emotionele mishandeling. Wat dat juist inhoudt, wordt pijnlijk duidelijk in dit filmpje:

Reageer je daar dan op als omstaander?

(EK)

Hoe reageert de gemiddelde Belg op openlijk partnergeweld tegen een vrouw? En ook: wat als het slachtoffer een man is? Die vragen stelden Kaatje Lucas en enkele vrienden zich toen ze erop uit trokken met een verborgen camera. Dit is het resultaat:Er is echter niet altijd fysiek geweld nodig om te spreken van mishandeling. Onder de hashtag #MaybeHeDoesntHitYou getuigden de afgelopen dagen heel wat vrouwen over emotionele mishandeling. Wat dat juist inhoudt, wordt pijnlijk duidelijk in dit filmpje:Reageer je daar dan op als omstaander?(EK)