In 1788 schreef Thomas Jefferson dat Amerikaanse vrouwen hun voorhoofden niet moesten verrimpelen door aan politiek te willen doen. Vandaag staat de samenleving misschien wel iets verder als het gaat over de integratie van vrouwen op de werkvloer, maar van echte gelijkheid is er nog lang geen sprake: België is nog nooit bestuurd door een vrouwelijke premier en in Amerika werd deze week nog duidelijk dat ook de komende vier jaar geen vrouw aan het roer zal staan. Nieuwssite Vox maakte een video waarin de strijd voor meer vrouwen in de Amerikaanse politiek wordt uitgeklaard.

De mini-documentaire is niet alleen pijnlijk voor feministen omdat er duidelijk uit blijkt hoeveel gekwalificeerde vrouwen zich al kandidaat hebben gesteld voor het presidentschap en niet serieus werden genomen, maar ook omdat eruit blijkt dat een vrouwelijke president bij de volgende verkiezingen evenmin een evidentie zal worden.

Wij houden tijdens het bekijken van dit filmpje Clintons woorden in het achterhoofd: "Stop alsjeblieft nooit met geloven dat vechten voor iets dat juist is, het waard is."

(EK)

In 1788 schreef Thomas Jefferson dat Amerikaanse vrouwen hun voorhoofden niet moesten verrimpelen door aan politiek te willen doen. Vandaag staat de samenleving misschien wel iets verder als het gaat over de integratie van vrouwen op de werkvloer, maar van echte gelijkheid is er nog lang geen sprake: België is nog nooit bestuurd door een vrouwelijke premier en in Amerika werd deze week nog duidelijk dat ook de komende vier jaar geen vrouw aan het roer zal staan. Nieuwssite Vox maakte een video waarin de strijd voor meer vrouwen in de Amerikaanse politiek wordt uitgeklaard. De mini-documentaire is niet alleen pijnlijk voor feministen omdat er duidelijk uit blijkt hoeveel gekwalificeerde vrouwen zich al kandidaat hebben gesteld voor het presidentschap en niet serieus werden genomen, maar ook omdat eruit blijkt dat een vrouwelijke president bij de volgende verkiezingen evenmin een evidentie zal worden. Wij houden tijdens het bekijken van dit filmpje Clintons woorden in het achterhoofd: "Stop alsjeblieft nooit met geloven dat vechten voor iets dat juist is, het waard is."(EK)