Het Diamantmuseum in Antwerpen is op zoek naar Vlaamse Hartjes of afbeeldingen ervan, zoals foto's, bidprentjes of publiciteitsmateriaal.

Vlaamse Hartjes? Dat zijn juwelen, die in de periode 1830-1880 als geschenken voor de vrouw-des-huizes dienden op Moederdag, de dag waarop Maria als patrones van alle moeders werd gevierd. Veel van die Vlaamse Hartjes zitten nu verwerkt in kronen van Mariabeelden. Het museum wil ze vanaf 27 juni tentoonstellen in de expo "HarT voor harD". Wie ze heeft, moet vast en zeker op Valentijn naar de expertisedag. Een museumbezoek voor 2 personen krijgt u er gratis bij. Het is misschien een origineel idee voor Valentijn.

Aïsa Knockaert.

Het Diamantmuseum in Antwerpen is op zoek naar Vlaamse Hartjes of afbeeldingen ervan, zoals foto's, bidprentjes of publiciteitsmateriaal. Vlaamse Hartjes? Dat zijn juwelen, die in de periode 1830-1880 als geschenken voor de vrouw-des-huizes dienden op Moederdag, de dag waarop Maria als patrones van alle moeders werd gevierd. Veel van die Vlaamse Hartjes zitten nu verwerkt in kronen van Mariabeelden. Het museum wil ze vanaf 27 juni tentoonstellen in de expo "HarT voor harD". Wie ze heeft, moet vast en zeker op Valentijn naar de expertisedag. Een museumbezoek voor 2 personen krijgt u er gratis bij. Het is misschien een origineel idee voor Valentijn. Aïsa Knockaert.