Om het nog steeds aanhoudende tekort van openbare toiletten aan te pakken, werd vorig jaar in New Orleans een applicatie ontwikkeld die gezien kan worden als de wc-variant van de populaire website Airbnb, waar particulieren hun huis als slaapplaats verhuren aan toeristen. Air "pee and pee", klinkt misschien wel bijna hetzelfde als Airbnb, toch heeft de applicatie er, los van het feit dat eigen faciliteiten worden onderverhuurd, niets mee te maken. De app werd als grap opgericht, maar groeide uit tot een ware marktplaats voor een toiletbezoek.

Antwerpen koploper wereldwijd

Wat opvalt, is dat de app sinds kort aan een ware opmars bezig is in ons land. Wat betreft het hoogst aantal aangeboden toiletten per stad wereldwijd, staat provinciehoofdstad Antwerpen op een gedeelde eerste plaats met New Orleans, de plaats waar de app oorspronkelijk als website werd gelanceerd vorig jaar. 'Waar ze in New Orleans nog steeds kampen met een tekort aan toiletten (er zijn er slechts 28 beschikbaar via de app), zijn er in het kleinere Antwerpen, meer dan het dubbele ter gebruik,' aldus medeoprichter van de app Travis Laurendine.

'Toiletpapier te dun, maar er is wel genoeg van'

Gebruikers kunnen na hun toiletbezoek de wc in kwestie een cijfer van 1 tot 5 geven, waar verschillende elementen van de wc-ervaring in rekening worden gebracht, zodat toekomstige plassers een goed idee kunnen vormen van het toiletbezoek. Aspecten als kostprijs, netheid, type wc-papier en badkamerstijl, kunnen aan de rating worden toegevoegd. Dat levert soms banale, maar grappige reviews op zoals 'Toiletpapier is slechts 2-laags, maar er is wel genoeg van', om een voorbeeld op te noemen.

Hoe werkt het?

Met smartphone of tablet te downloaden in de App Store, momenteel enkel beschikbaar voor iPhone en iPad.

Na je locatie in te stellen, kan een klik op de knop worden gezien of uw toilet naar keuze beschikbaar is.

De verhuurder krijgt meteen een melding met de vraag of hij of zij op dit moment bereid is om zijn toilet te verhuren. Betalingen gebeuren ter plaatse met cash geld.

(LD)

Om het nog steeds aanhoudende tekort van openbare toiletten aan te pakken, werd vorig jaar in New Orleans een applicatie ontwikkeld die gezien kan worden als de wc-variant van de populaire website Airbnb, waar particulieren hun huis als slaapplaats verhuren aan toeristen. Air "pee and pee", klinkt misschien wel bijna hetzelfde als Airbnb, toch heeft de applicatie er, los van het feit dat eigen faciliteiten worden onderverhuurd, niets mee te maken. De app werd als grap opgericht, maar groeide uit tot een ware marktplaats voor een toiletbezoek. Antwerpen koploper wereldwijd Wat opvalt, is dat de app sinds kort aan een ware opmars bezig is in ons land. Wat betreft het hoogst aantal aangeboden toiletten per stad wereldwijd, staat provinciehoofdstad Antwerpen op een gedeelde eerste plaats met New Orleans, de plaats waar de app oorspronkelijk als website werd gelanceerd vorig jaar. 'Waar ze in New Orleans nog steeds kampen met een tekort aan toiletten (er zijn er slechts 28 beschikbaar via de app), zijn er in het kleinere Antwerpen, meer dan het dubbele ter gebruik,' aldus medeoprichter van de app Travis Laurendine.'Toiletpapier te dun, maar er is wel genoeg van' Gebruikers kunnen na hun toiletbezoek de wc in kwestie een cijfer van 1 tot 5 geven, waar verschillende elementen van de wc-ervaring in rekening worden gebracht, zodat toekomstige plassers een goed idee kunnen vormen van het toiletbezoek. Aspecten als kostprijs, netheid, type wc-papier en badkamerstijl, kunnen aan de rating worden toegevoegd. Dat levert soms banale, maar grappige reviews op zoals 'Toiletpapier is slechts 2-laags, maar er is wel genoeg van', om een voorbeeld op te noemen.(LD)