De foto's van de nieuwe Pirelli kalender zijn gelanceerd. Opvallend dit jaar is de afwezigheid van naaktfoto's. Fotograaf Steve McCurry legt uit waarom.

De Pirelli kalender is over de jaren heen uitgegroeid tot een cultureel hoogtepunt waarin topfotografen hun beste werk laten zien. Al hebben de legendarische naaktfoto's van Kate Moss en Lara Stone ook wel een serieuze invloed gehad op de populariteit en faam van de kalender.

Dit jaar werd er echter gekozen om de naaktfoto's achterwege te laten, een gedurfd debuut voor fotograaf en journalist Steve McCurry. "Ik wou vrouwen in beeld brengen die sexy zijn zonder naakt te zijn."

Zo zien we een zwangere Adriana Lima, met enkel een gedeeltelijk blote buik. Ook Isabeli Fontana, Hanaa Ben Abdesslem, Karlie Kloss en Sonia Braga worden afgebeeld met behoorlijk veel kledij aan. De foto's zijn genomen in de straten van Rio de Janeiro in Brazilië. Naast geposeerde foto's, heeft Steve ook beelden toegevoegd van straatfoto's om het alledaagse leven weer te geven.

"Je kan overal naaktfoto's nemen maar deze modellen zijn gekleed en elkeen vertegenwoordigd een bepaald goed doel. Ik wou hen fotograferen op een speciale locatie en Rio de Janeiro was hier perfect voor." (RDM)

De foto's van de nieuwe Pirelli kalender zijn gelanceerd. Opvallend dit jaar is de afwezigheid van naaktfoto's. Fotograaf Steve McCurry legt uit waarom. De Pirelli kalender is over de jaren heen uitgegroeid tot een cultureel hoogtepunt waarin topfotografen hun beste werk laten zien. Al hebben de legendarische naaktfoto's van Kate Moss en Lara Stone ook wel een serieuze invloed gehad op de populariteit en faam van de kalender. Dit jaar werd er echter gekozen om de naaktfoto's achterwege te laten, een gedurfd debuut voor fotograaf en journalist Steve McCurry. "Ik wou vrouwen in beeld brengen die sexy zijn zonder naakt te zijn." Zo zien we een zwangere Adriana Lima, met enkel een gedeeltelijk blote buik. Ook Isabeli Fontana, Hanaa Ben Abdesslem, Karlie Kloss en Sonia Braga worden afgebeeld met behoorlijk veel kledij aan. De foto's zijn genomen in de straten van Rio de Janeiro in Brazilië. Naast geposeerde foto's, heeft Steve ook beelden toegevoegd van straatfoto's om het alledaagse leven weer te geven. "Je kan overal naaktfoto's nemen maar deze modellen zijn gekleed en elkeen vertegenwoordigd een bepaald goed doel. Ik wou hen fotograferen op een speciale locatie en Rio de Janeiro was hier perfect voor." (RDM)