Schoonheidskoninginnen krijgen vaak met jaloerse reacties te maken. Ook de nieuwe Miss Rusland 2013 krijgt kritiek omdat ze niet in Rusland is geboren. Dat schrijft The Huffington Post.

De 18-jarige Elmira Abdrazakova uit Siberië werd in maart 2013 tot Miss Rusland gekroond. De Slavische schone werd geboren in Kazachstan maar groeide op in Rusland. Haar vader is een Tataar, een moslimse minderheidsgroep die al eeuwen deel uitmaakt van de Russische bevolking. Net na haar kroning stond het internet vol met commentaar van critici die beweren dat Elmira beter Miss Kazachstan of Miss Oezbekistan was geworden in plaats van Miss Rusland. Elmira zelf zegt dat ze zich nochtans op en top Russisch voelt. "Ik snap dat nationaliteitsgedoe niet", vertelt Elmira tegen Sky News. "Ik begrijp niet dat er mannen zijn die beledigende brieven schrijven naar een jong meisje over haar nationaliteit."Nationaliteitenkwestie Het is niet de eerste keer dat winnaressen van missverkiezingen onder vuur liggen omwille van hun uiterlijk of nationaliteit. In 2012 kreeg de 16-jarige Miss Fiji, Torika Watters, te horen dat ze er niet uitzag als een inwoner van Fiji vanwege haar Europese roots. Ze moest uiteindelijk haar kroontje afstaan omdat ze enkele maanden te jong was voor de wedstrijd. Ook Miss Nieuw-Zeeland 2012, Avianca Böhm, kreeg kritiek omdat ze eigenlijk geboren was in Zuid-Afrika en de Nieuw-Zeelandse nationaliteit niet bezat. Ze probeerde de Nieuw-Zeelandse nationaliteit nog snel te verkrijgen maar daar was veel commotie rond omdat ze dit volgens sommigen niet deed voor de juiste redenen. Ze heeft haar titel uiteindelijk moeten doorgeven aan haar eerste eredame.Bijzondere missen
Israël kroonde in maart 2013 zijn allereerste zwarte miss, Yityish Aynaw, een Israëlische met Ethiopische roots. Israëls eerste gekleurde miss mocht zelfs president Obama ontmoeten wanneer hij het land onlangs bezocht. In Canada moest de organisatie van de Canadese Miss Universe 2012 dan weer een stap terug zetten. De transseksuele Jenna Talackova mocht uiteindelijk toch meedingen naar het kroontje nadat ze eerder was geweigerd. Ze heeft de wedstrijd wel niet gewonnen.

Miss Rusland mag voorlopig haar kroontje houden al deelde ze wel een artikel over de controverse op Twitter en moest ze haar sociale netwerkprofielen een tijdje afsluiten vanwege de kritiek. In september 2013 zal ze Rusland vertegenwoordigen tijdens de Miss World verkiezing in Indonesië. (AV)

Schoonheidskoninginnen krijgen vaak met jaloerse reacties te maken. Ook de nieuwe Miss Rusland 2013 krijgt kritiek omdat ze niet in Rusland is geboren. Dat schrijft The Huffington Post. De 18-jarige Elmira Abdrazakova uit Siberië werd in maart 2013 tot Miss Rusland gekroond. De Slavische schone werd geboren in Kazachstan maar groeide op in Rusland. Haar vader is een Tataar, een moslimse minderheidsgroep die al eeuwen deel uitmaakt van de Russische bevolking. Net na haar kroning stond het internet vol met commentaar van critici die beweren dat Elmira beter Miss Kazachstan of Miss Oezbekistan was geworden in plaats van Miss Rusland. Elmira zelf zegt dat ze zich nochtans op en top Russisch voelt. "Ik snap dat nationaliteitsgedoe niet", vertelt Elmira tegen Sky News. "Ik begrijp niet dat er mannen zijn die beledigende brieven schrijven naar een jong meisje over haar nationaliteit." Nationaliteitenkwestie Het is niet de eerste keer dat winnaressen van missverkiezingen onder vuur liggen omwille van hun uiterlijk of nationaliteit. In 2012 kreeg de 16-jarige Miss Fiji, Torika Watters, te horen dat ze er niet uitzag als een inwoner van Fiji vanwege haar Europese roots. Ze moest uiteindelijk haar kroontje afstaan omdat ze enkele maanden te jong was voor de wedstrijd. Ook Miss Nieuw-Zeeland 2012, Avianca Böhm, kreeg kritiek omdat ze eigenlijk geboren was in Zuid-Afrika en de Nieuw-Zeelandse nationaliteit niet bezat. Ze probeerde de Nieuw-Zeelandse nationaliteit nog snel te verkrijgen maar daar was veel commotie rond omdat ze dit volgens sommigen niet deed voor de juiste redenen. Ze heeft haar titel uiteindelijk moeten doorgeven aan haar eerste eredame. Bijzondere missen Israël kroonde in maart 2013 zijn allereerste zwarte miss, Yityish Aynaw, een Israëlische met Ethiopische roots. Israëls eerste gekleurde miss mocht zelfs president Obama ontmoeten wanneer hij het land onlangs bezocht. In Canada moest de organisatie van de Canadese Miss Universe 2012 dan weer een stap terug zetten. De transseksuele Jenna Talackova mocht uiteindelijk toch meedingen naar het kroontje nadat ze eerder was geweigerd. Ze heeft de wedstrijd wel niet gewonnen. Miss Rusland mag voorlopig haar kroontje houden al deelde ze wel een artikel over de controverse op Twitter en moest ze haar sociale netwerkprofielen een tijdje afsluiten vanwege de kritiek. In september 2013 zal ze Rusland vertegenwoordigen tijdens de Miss World verkiezing in Indonesië. (AV)