Het fotoproject 'The Playing House Project: Life Once Removed' van Suzanne Heintz wil een antwoord bieden op de eeuwige kritiek dat ze geen echtgenoot en kind heeft. Heintz groeide op in een Mormoonse familie, waar de moeder zich nuttig maakt als zorgend figuur. Om aan te kaarten dat vrouwen meer zijn dan moeders en echtgenotes, startte ze veertien jaar geleden met deze komische fotoreeks.

© Suzanne Heintz

In haar kofferbak sleurt ze steevast twee paspoppen mee, een man en een meisje, die haar gezin mogen spelen. Haar familiekiekjes zijn tegelijk grappig, unheimlich en interessant.

'Ik begon met deze zelfportretten aan het begin van mijn carrière. In die periode werd ik voortdurend aangemoedigd om een man te vinden en 'eraan te beginnen' voor ik verander in een oude vrijster,' legt de fotografe uit.

Suzanne Heintz
© Suzanne Heintz

'Ik dacht dat Gloria Steinem dit stereotype beeld van de vrouw intussen had bijgesteld Dat bleek dus een naïeve veronderstelling.' Dat de veralgemeningen de wereld nog niet uit zijn, wil Heintz visualiseren met haar portretten. 'Het gaat niet alleen om mijn persoonlijk verhaal, maar ook over alle vrouwen, de manier waarop ze bekeken worden en de manier waarop ze zichzelf bekijken. Ik wil tonen dat vooroordelen en kritiek voor niemand positief zijn.'

'Ik ga misschien erg ver in mijn project, maar de uitdaging inspireert me. Ik denk dat ik mans genoeg, vrouw genoeg en grappig genoeg ben,' besluit de fotografe.

Surf voor meer beelden en info naar suzanneheintz.com.

(LP)

Het fotoproject 'The Playing House Project: Life Once Removed' van Suzanne Heintz wil een antwoord bieden op de eeuwige kritiek dat ze geen echtgenoot en kind heeft. Heintz groeide op in een Mormoonse familie, waar de moeder zich nuttig maakt als zorgend figuur. Om aan te kaarten dat vrouwen meer zijn dan moeders en echtgenotes, startte ze veertien jaar geleden met deze komische fotoreeks. In haar kofferbak sleurt ze steevast twee paspoppen mee, een man en een meisje, die haar gezin mogen spelen. Haar familiekiekjes zijn tegelijk grappig, unheimlich en interessant. 'Ik begon met deze zelfportretten aan het begin van mijn carrière. In die periode werd ik voortdurend aangemoedigd om een man te vinden en 'eraan te beginnen' voor ik verander in een oude vrijster,' legt de fotografe uit.(LP)