Een Britse onderzoek, uitgevoerd door de universiteit van Derby, ontdekte dat een gemiddelde smartphonegebruiker ongeveer 3,6 uren per dag op een van zijn mobiele toestellen te vinden is. Niet alleen betekent dit een serieuze afleiding van het gewone leven, ook relaties hebben te lijden onder dit verslavend gedrag.

Mensen zouden erop gewezen moeten worden dat dit overmatig gebruik niet zonder gevolgen is.

Gezondheidswaarschuwing

De onderzoekers gaan zelfs nog een stapje verder met hun uitspraken. 'Smartphones zorgen ervoor dat mensen zich narcistisch gaan gedragen. Er zou eigenlijk een gezondheidswaarschuwing op de verpakking moeten komen', klinkt het. Niet dat ze smartphonegebruikers over dezelfde kam willen scheren als alcohol- en nicotine-adepten. 'Maar mensen zouden erop gewezen moeten worden dat dit overmatig gebruik niet zonder gevolgen is.'

Asociaal

Hoewel het grootste deel van de ondervraagde gebruikers de smartphone gebruikte om sociale media te volgen, was hun gedrag allerminst sociaal. Hoewel sommigen meenden dat hun sociale relaties erop vooruit waren gegaan, moest meer dan een kwart toegeven dat hun smartphonegebruik ervoor zorgt dat ze minder met vrienden en familie praten. Hun relaties in het echte leven gaan erop achteruit.

Veertig procent van de ondervraagden gaf zelfs aan dat een portie seks moest wachten.

Veertig procent van de ondervraagden gaf zelfs aan dat een portie seks moest wachten tot een bepaald berichtje gestuurd was of nadat Facebook even snel gecheckt werd. We kunnen niet wachten met het delen van avonturen tot we thuis zijn, alles moet meteen online. Dat je tafelgezelschap even met de vingers moet draaien, nemen we er gewoon bij.

Een ander staaltje asociaal gedrag als uitsmijter: maar liefst 35% gaf bijvoorbeeld toe zijn smartphone boven te halen in de auto. (AB/ Via The Guardian)

Een Britse onderzoek, uitgevoerd door de universiteit van Derby, ontdekte dat een gemiddelde smartphonegebruiker ongeveer 3,6 uren per dag op een van zijn mobiele toestellen te vinden is. Niet alleen betekent dit een serieuze afleiding van het gewone leven, ook relaties hebben te lijden onder dit verslavend gedrag.GezondheidswaarschuwingDe onderzoekers gaan zelfs nog een stapje verder met hun uitspraken. 'Smartphones zorgen ervoor dat mensen zich narcistisch gaan gedragen. Er zou eigenlijk een gezondheidswaarschuwing op de verpakking moeten komen', klinkt het. Niet dat ze smartphonegebruikers over dezelfde kam willen scheren als alcohol- en nicotine-adepten. 'Maar mensen zouden erop gewezen moeten worden dat dit overmatig gebruik niet zonder gevolgen is.'AsociaalHoewel het grootste deel van de ondervraagde gebruikers de smartphone gebruikte om sociale media te volgen, was hun gedrag allerminst sociaal. Hoewel sommigen meenden dat hun sociale relaties erop vooruit waren gegaan, moest meer dan een kwart toegeven dat hun smartphonegebruik ervoor zorgt dat ze minder met vrienden en familie praten. Hun relaties in het echte leven gaan erop achteruit.Veertig procent van de ondervraagden gaf zelfs aan dat een portie seks moest wachten tot een bepaald berichtje gestuurd was of nadat Facebook even snel gecheckt werd. We kunnen niet wachten met het delen van avonturen tot we thuis zijn, alles moet meteen online. Dat je tafelgezelschap even met de vingers moet draaien, nemen we er gewoon bij. Een ander staaltje asociaal gedrag als uitsmijter: maar liefst 35% gaf bijvoorbeeld toe zijn smartphone boven te halen in de auto. (AB/ Via The Guardian)