De aanstootgevende beelden in de reportage van PETA zetten internationale winkelketens en merken aan om mohair uit hun collecties te bannen. Onder andere H&M, COS, &Other Stories, Monki, Zara, GAP, Topshop en Miss Selfridge bevestigden aan PETA dat ze tegen 2020 niet langer met mohair zouden werken.

PETA onderzocht twee maanden lang twaalf bedrijven in Zuid-Afrika, waar angorageiten gefokt worden om de binnenste laag van de vacht te verzamelen, waarmee de stof mohair wordt gemaakt. Die bedrijven werden betrapt op mishandeling en verminking van de geitjes: werknemers sleepten geiten bij de horens en poten en tilden ze aan hun staart op, waardoor hun ruggen kunnen breken.

De aanstootgevende beelden in de reportage van PETA zetten internationale winkelketens en merken aan om mohair uit hun collecties te bannen. Onder andere H&M, COS, &Other Stories, Monki, Zara, GAP, Topshop en Miss Selfridge bevestigden aan PETA dat ze tegen 2020 niet langer met mohair zouden werken. PETA onderzocht twee maanden lang twaalf bedrijven in Zuid-Afrika, waar angorageiten gefokt worden om de binnenste laag van de vacht te verzamelen, waarmee de stof mohair wordt gemaakt. Die bedrijven werden betrapt op mishandeling en verminking van de geitjes: werknemers sleepten geiten bij de horens en poten en tilden ze aan hun staart op, waardoor hun ruggen kunnen breken.