Het Amerikaanse project is een samenwerking tussen de Dorina Nowill Foundation for the Blind en het reclamebureau Lew'Lara\TBWA en lijkt zodanig logisch dat het je verbaast dat Lego hier zelf nog niet mee op de proppen is gekomen. De speelgoedgigant heeft in het verleden al wel initiatieven voor visueel gehandicapte kinderen gesteund via het LEGO Blind Art Project, maar Lego heeft nog nooit de designs of de noppen aangepast naar braille. (Vorig jaar heeft een 12-jarige jongen wél nog een braille printer in elkaar geknutseld middels een Lego Mindstorms EV3 kit.)

Op dit moment heeft de Dorina Nowill Foundation genoeg Braille Bricks weten maken voor 300 kinderen, maar ze hopen de productie van de bouwstenen snel uit te breiden en te verspreiden over heel de wereld. Voor meer info check de hashtag #BrailleBricksForAll of breng een bezoek aan de Braille Bricks website.

(via Mashable)

Het Amerikaanse project is een samenwerking tussen de Dorina Nowill Foundation for the Blind en het reclamebureau Lew'Lara\TBWA en lijkt zodanig logisch dat het je verbaast dat Lego hier zelf nog niet mee op de proppen is gekomen. De speelgoedgigant heeft in het verleden al wel initiatieven voor visueel gehandicapte kinderen gesteund via het LEGO Blind Art Project, maar Lego heeft nog nooit de designs of de noppen aangepast naar braille. (Vorig jaar heeft een 12-jarige jongen wél nog een braille printer in elkaar geknutseld middels een Lego Mindstorms EV3 kit.)Op dit moment heeft de Dorina Nowill Foundation genoeg Braille Bricks weten maken voor 300 kinderen, maar ze hopen de productie van de bouwstenen snel uit te breiden en te verspreiden over heel de wereld. Voor meer info check de hashtag #BrailleBricksForAll of breng een bezoek aan de Braille Bricks website.(via Mashable)