De drukke Turnhoutsebaan in Borgerhout wordt op 27 juni voor de derde keer een 'wereldstraat' tijdens het gratis festival BorgerRio. Cultuurhuis De Roma zorgt vanaf tien uur 's ochtends voor een rijk gevuld programma, met onder meer een ochtendgym, een salsa-initiatie, een optreden van de Cubaanse band Doble Impacto en een defilé met Arabische avondkledij. Op straat kunt u ondertussen genieten van exotische kraampjes en terrassen en allerhande animatie, of deelnemen aan sporttoernooien.

Het hoogtepunt van de dag is de BorgerRio Parade, een exotische stoet met opzwepende zuiderse muziek, Andalusische raspaarden en flamencodanseressen. Het multiculturele volkje wordt 's avonds in De Roma verwacht voor een stomend slotfeest.

Pieter Lantsoght

Borgerrio, in en rond De Roma, Turnhoutsebaan 286, 2140 Antwerpen. Info: 03 292 97 40

De drukke Turnhoutsebaan in Borgerhout wordt op 27 juni voor de derde keer een 'wereldstraat' tijdens het gratis festival BorgerRio. Cultuurhuis De Roma zorgt vanaf tien uur 's ochtends voor een rijk gevuld programma, met onder meer een ochtendgym, een salsa-initiatie, een optreden van de Cubaanse band Doble Impacto en een defilé met Arabische avondkledij. Op straat kunt u ondertussen genieten van exotische kraampjes en terrassen en allerhande animatie, of deelnemen aan sporttoernooien. Het hoogtepunt van de dag is de BorgerRio Parade, een exotische stoet met opzwepende zuiderse muziek, Andalusische raspaarden en flamencodanseressen. Het multiculturele volkje wordt 's avonds in De Roma verwacht voor een stomend slotfeest.Pieter Lantsoght Borgerrio, in en rond De Roma, Turnhoutsebaan 286, 2140 Antwerpen. Info: 03 292 97 40