Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 lamsschouder, door de slager in stukken gesneden
  • 6 el olijfolie
  • 800 g aardappelen
  • 1 zoete witte ui
  • 1 bosje tijm
  • 2 laurierbladeren
  • 1 takje bladpeterselie
  • 25 cl kippenbouillon
  • versgemalen peper en zout

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en pers de knoflook. Kruid de stukken lamsvlees met peper en zout en besprenkel ze met olijfolie. Smeer een gratineerschaal in met olie en verdeel de knoflook over de bodem.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in heel dunne schijfjes. Pel de ui en snij hem in dunne schijfjes. Schik de schijfjes aardappel en ui afwisselend in de ovenschaal en kruid na elke laag met wat verse tijm, peper en zout. Hak de peterselie fijn en strooi samen met de laurier over de groen ten. Giet er de bouillon over.
  3. Leg hierop de stukken lamsvlees en zet on geveer 45 minuten in de oven. Draai het vlees halverwege om