Kendall Jenner, Lorde en Tavi Gevinson bij machtigste tieners ter wereld

Time Magazine heeft een lijst gelanceerd met de 25 invloedrijkste tieners van 2014. Onder andere Kendall Jenner (18), de 14-jarige Kiernan Shipka en Tavi Gevinson (18) prijken in de lijst.

Time Magazine heeft een lijst gelanceerd met de 25 invloedrijkste tieners van 2014. Onder andere Kendall Jenner (18), de 14-jarige Kiernan Shipka en Tavi Gevinson (18) prijken in de lijst.

Uiteraard krijgt Nobelprijswinnares Malala Yousafzai (17) een speciale plaats in de lijst van Time Magazine. Maar ook mode- en Hollywoodlievelingen vallen op in de reeks. Dankzij hun communicatie via Twitter en Instagram, deals met modemerken, interviews en tijdschriftencovers, veroveren zij een plaatsje in de lijst van meest invloedrijke tieners.

Brains, talent en beauty

Socialite en model Kendall Jenner (18) en zus Kylie (17) geven Kim Kardashian het nakijken met hun plaatsje in de reeks dankzij hun alomtegenwoordigheid tijdens evenementen en op de sociale media. Actrice Kiernan Shipka wist dan weer een plaats te veroveren door haar topprestatie als Sally Draper in ‘Mad Men’ en haar schitterende rode loperjurken en magazinecovers. Ook naar zangeres Lorde (17) luistert de wereld vol aandacht dankzij haar muzikale hits, boeiende uitspraken over vrouwenrechten en beautycontract met MAC.

Tavi Gevinson, hoofdredactrice van Rookie en creatieve duizendpoot, wist uiteraard ook een plekje te veroveren in de ranking. Ze wordt dan ook niet voor niets ‘de stem van haar generatie’ genoemd.

Ondernemingszin

Een opvallende tiener in de Time-lijst is de 19-jarige Megan Grassell. Zij startte haar eigen modebedrijf, Yellowberry. Toen ze, tijdens een shoppinguitje met haar 13-jarige zus, ontdekte dat jonge meisjes vrijwel alleen kunnen kiezen uit sexy, voorgevormde bh’s, besliste ze om haar eigen ondergoedlijn te starten. Via Kickstarter wist ze 42.000 dollar bijeen te sprokkelen, heel wat meer dan haar initiële goal. Een eigen succesvol bedrijf leiden op je negentiende lijkt ons inderdaad een goede reden om in de Time-ranking opgenomen te worden.

De appel valt niet ver van de boom

Sasha (13) en Malia Obama (16), dochters van president Obama en zijn vrouw Michelle, schitteren natuurlijk ook in de opsomming. Zo vader, zo dochters.

Op de website van Time kan je ontdekken wie de overige machtigste tieners op aarde zijn en stemmen welke volgens jou het meeste invloed uitoefent. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content