Kate Middleton bestelt opvallende hoed

© Reuters

Kate Middleton heeft de beroemde ontwerper Piers Atkinson gevraagd om voor haar een hoed te ontwerpen.

Kate Middleton heeft de beroemde ontwerper Piers Atkinson gevraagd om voor haar een hoed te ontwerpen. Ze wil zijn creatie dragen op 8 maart in Leicester, de eerste dag van de jubileumtour van Koningin Elizabeth.

De Britse hoedenontwerper staat vooral bekend om zijn zeer opvallende en vaak gewaagde hoeden. Hij maakte in 2010 een collectie genaamd ‘Seks on the brain’, die voor flink wat controverse zorgde. In zijn laatste collectie, ‘Hot Voodoo’, staan exotisch fruit en tropische bloemen centraal.

Zowel Lady Gaga, Rihanna, Kelis als Anna Dello Russo, hoofdredactrice van de Japanse Vogue, behoren tot zijn fans. Hoewel Atkinson hoeden creƫert voor controversiƫle wereldsterren en zich publiekelijk al meermaals negatief uitgelaten heeft over de koninklijke familie, koos Middleton toch nog voor hem. Daarmee kiest de prinses voor een totaal andere inslag. Ze wil met deze creatie ongetwijfeld in het oog springen op de eerste dag van de jubileumtour.

Dat Kate Middleton de smaak van hoofddeksels volledig te pakken heeft, werd nog eens bewezen In 2001. Toen werd ze uitgeroepen tot hoedendraagster van het jaar. Ze liet hiermee onder andere Justin Timberlake en Bruno Mars ver achter zich. De titel ging eerder ook al naar Johnny Depp en Brad Pitt. (KD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content