Getest: In de boksring met de charmante wereldkampioene Christina Hammer

© Elien Jansen

In de queeste naar het vinden van een uitdagende en leuke sport, waar je lichaam en geest mee traint, stootten we op boksen. Viervoudig wereldkampioene Christina Hammer nodigde ons uit in de ring en bezorgde ons een namiddagje zweten en slagen uitdelen op wereldniveau.

Christina Hammer, de Duitse bokskampioene die oorspronkelijk afkomstig is van Kazachstan, werd door het lingerielabel Anita uitgenodigd voor een boksinitiatie in de Antwerp Boxing Academy. Zo wilde het merk aantonen dat hun sportbeha’s ervoor zorgen dat je gans je lichaam kan bewegen, terwijl je boezem stevig op z’n plaats blijft zitten.

Christina Hammer is niet alleen viervoudig kampioen, ze is ook een ongelooflijk charmante, vrolijke en motiverende dame. Een korte Google search leert ons bovendien dat ze zich inzet voor vluchtelingen, met name jonge meisjes uit oorlogsgebieden. Ze werd dus met recht en rede onze nieuwe girl crush.

Boksen met Christina Hammer
Boksen met Christina Hammer© Elien Jansen

Opwarmen

De work-out die Christina Hammer gepland had, was er eentje om u tegen te zeggen. Vooraleer we ons mochten meten aan de kampioene, werden we klaargestoomd met behulp van een genadeloze opwarming. Er werd gelopen, gesprongen, gestretcht en afgerekend met de bokszak. Om de slagtechnieken onder de knie te krijgen, moesten we een partner kiezen, die de bokszak voor ons kon vasthouden terwijl we het beste van onszelf gaven, en vice versa.

Stress? Frustraties? Die verdwenen als sneeuw voor de zon. Christina verklapte dat ze tijdens haar opwarming ook vaak touwspringt, gaat lopen en push-ups en pull-ups doet. Ze kiest voor een combinatie van cardio en spiertraining en dat kan je eraan zien. Niet alleen haar rijzige gestalte (Christina Hammer meet 1.80 meter), maar ook haar strakke lichaam is behoorlijk imposant.

Boksen met Christina Hammer
Boksen met Christina Hammer© Elien Jansen

In de ring

Daarna was het de beurt aan de kers op de taart: in de ring met Christina. Daar legt ze kort uit wat de bedoeling is en hamert ze erop dat je ten allen tijden je hoofd moet beschermen door je vuisten hoog genoeg te houden voor je gezicht. ‘Rustig ademen en adem krachtig uit wanneer je slaat’, luidt haar advies. Voorts krijgen we ook allemaal de tip om onze heupen in de strijd te gooien. Daarmee bedoelt ze dat we niet alleen op de kracht van onze armen moeten vertrouwen, maar ook onze beenspieren kunnen inzetten door onze heupen mee te draaien. Met haar charmante lach en indrukwekkende spieren haalt ze het onderste uit de kan van de deelnemers.

Boksen met Christina Hammer
Boksen met Christina Hammer© Elien Jansen

Conclusie

Na de boksinitiatie waren de meeste deelnemers KO. Niet letterlijk natuurlijk – daar is Christina Hammer veel te aardig voor – maar het zweet droop van ons af en er werd naar adem gesnakt. Aangezien je tijdens het boksen het beste van jezelf geeft en volledig moet focussen op je tegenstander, is er weinig ruimte om te piekeren of to-do lijstjes op te sommen. Laat dat nu net zijn waar we op zoek naar waren.

Rust in het hoofd en het gevoel dat je een soort superheld bent die niet alleen zichzelf, maar ook de rest van de wereld kan redden: boksen in een notendop.


Zin gekregen om zelf wat slagen uit te delen? Bij de Antwerp Boxing Academy kan je zelf aan de slag tijdens trainingen. Kijk op de website van de boks-academie voor meer info.


De sportbeha’s van Anita, Momentum en DynamiX Star, wonnen met recht en rede Red Dot Design Awards. Alles blijft netjes op z’n plaats en de bh’s zien er nog leuk uit ook.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content