Altijd al op zoek geweest naar die T-shirt met net die ene leuke print of foto? Vanaf nu maak je die gewoon zelf. Het enige wat je nodig hebt is transferpapier en een leuk idee.

Benodigdheden:
- Transferpapier
- Strijkijzer en strijkplank
- T-shirt
- Bakpapier
- Schaar
- Printer

Stap 1:

Print je foto of tekening uit op het transferpapier. Dit kan je kopen bij o.a. Hema of Club voor zowel witte als gekleurde oppervlakken. Let wel op het type printer dat je gebruikt, er bestaat zowel transferpapier voor een Inktjet printer als voor een laserprinter. Hou er rekening mee dat vb. woorden of zinnen in spiegelschrift moeten zijn. Daarna knip je de afbeelding uit waarbij je zo weinig mogelijk wit papier overhoudt, laat ongeveer een marge van vijf millimeter.

Stap 2:

Leg je T-shirt op de strijkplank en met de bedrukte kant van je print er tegen. Daarover leg je een stuk bakpapier en met je strijkijzer maak je ongeveer twee minuten lang grote cirkelvormige bewegingen. Nadien verwijder je het bakpapier en laat je alles afkoelen.

Stap 3:

Eens alles is afgekoeld trek je langzaam en heel voorzichtig het transferpapier van de T-shirt.
Ben je niet helemaal zeker? Op Youtube vind je nog een heleboel video's die je nog eens stap voor stap uitleggen hoe het juist moet. Bij het wassen draai je je T-shirt best binnenstebuiten en zeker niet warmer wassen dan 40 graden. (AV)

Altijd al op zoek geweest naar die T-shirt met net die ene leuke print of foto? Vanaf nu maak je die gewoon zelf. Het enige wat je nodig hebt is transferpapier en een leuk idee. Benodigdheden: - Transferpapier - Strijkijzer en strijkplank - T-shirt - Bakpapier - Schaar - Printer Stap 1: Print je foto of tekening uit op het transferpapier. Dit kan je kopen bij o.a. Hema of Club voor zowel witte als gekleurde oppervlakken. Let wel op het type printer dat je gebruikt, er bestaat zowel transferpapier voor een Inktjet printer als voor een laserprinter. Hou er rekening mee dat vb. woorden of zinnen in spiegelschrift moeten zijn. Daarna knip je de afbeelding uit waarbij je zo weinig mogelijk wit papier overhoudt, laat ongeveer een marge van vijf millimeter. Stap 2: Leg je T-shirt op de strijkplank en met de bedrukte kant van je print er tegen. Daarover leg je een stuk bakpapier en met je strijkijzer maak je ongeveer twee minuten lang grote cirkelvormige bewegingen. Nadien verwijder je het bakpapier en laat je alles afkoelen. Stap 3: Eens alles is afgekoeld trek je langzaam en heel voorzichtig het transferpapier van de T-shirt. Ben je niet helemaal zeker? Op Youtube vind je nog een heleboel video's die je nog eens stap voor stap uitleggen hoe het juist moet. Bij het wassen draai je je T-shirt best binnenstebuiten en zeker niet warmer wassen dan 40 graden. (AV)