West Germany Keramiek Dumler Breiden Sixties

Graag een waardebepaling voor het onderstaande bord.

West Germany.

Na de Tweede Wereldoorlog gooide een deel van de Duitse industrie zich op de productie van designmeubels, designverlichting en siergoed, zoals keramiek; Duitsland heeft immers een lange traditie in de keramiekkunst. Vooral in de jaren ’50, ’60 en ’70 waren er tal van fabrieken die op industriële wijze moderne keramiek vervaardigden voor Jan Modaal. Deze schaal is een voorbeeld. De artistieke beau monde, architecten, designers en zo keken daar eigenlijk op neer, want die verkozen moderne keramiek vervaardigd door individuele kunstenaars.

Maar voor de massaproductie waren er heel wat bedrijven die met dergelijke bijzondere vormen en glazuren experimenteerden. Meestal staat er onderaan Germany of West Germany.

Dümler & Breiden.

Deze schaal komt uit het bedrijf Dümler & Breiden. Dit bedrijf werd in 1883 opgericht door Peter Dümler en zijn zwager Albert Breiden in Höhr-Grenzhausen in Duitsland. Rond 1900 produceerden ze ondermeer keramiek in Romeinse stijl (Terra Sigillata). Het bedrijf blioede weer in de naoorlogse periode met de productie van dergelijke vazen. Deze schaal uit de jaren ’60 is een mooi voorbeeld van de productie. De waarde ligt rond 20 à 25 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content