Tefaf: tijdelijk museum weer open!

© Loraine Bodewes

Wie graag eens een namiddag doorbrengt tussen filmsterren en miljardairs, kan tussen 12 en 21 maart naar de Tefaf.

Wil u graag eens een namiddag doorbrengen tussen filmsterren en miljardairs, dan reist u tussen 12 en 21 maart naar de Tefaf in Maastricht. De kans dat u er een ster tegen het lijf loopt is groot, want dit tijdelijke museum trekt heel wat beau monde aan.

De Tefaf is dé kunst- en antiekbeurs van Europa. Velen gaan er naartoe om rond te kijken of om zich te laten zien, want zo’n evenement is een society gebeuren. Kenners beschouwen dit terecht als een tijdelijk museum, want de rijkste antiquairs brengen er hun duurste stukken naartoe.

Wie er iets koopt verhoogt zijn status, want dan mag u tegen vriend en vijand pochen over uw bezit dat u ‘op Maastricht’ vond. Maastricht is ook een parameter voor de gehele kunst- en antiekhandel die net rake klappen kreeg. Iedereen is dus benieuwd hoe het deze markt daar zal vergaan.

Kijkplezier

Het is een van de zeldzame plekken waar u zowel een persoonlijk werk van Warhol, Picasso als een meesterwerk uit Rubens zijn tijd kunt kopen. Op deze beurs ziet u zowel archeologica, haute époque als moderne of zelfs hedendaagse kunst. Het aanbod is enorm.

Hou wel rekening met de prijzige toegang (55 euro per persoon) en de omvang. U hebt vele uren nodig om de beurs te bezoeken. In ieder geval wensen we de bezoekers veel kijkgenot!

Piet Swimberghe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content