Sla dit weekend je slag tijdens DesignMarkt 2014

Op 29 en 30 maart kunnen designliefhebbers zich begeven naar de DesignMarkt in het Gentse ICC. Het designparadijs herbergt een ruim aanbod aan vintage naar ieders budget en staat dit jaar in teken van Frankrijk.

Op 29 en 30 maart kunnen designliefhebbers zich begeven naar de DesignMarkt in het Gentse ICC. Het designparadijs herbergt een ruim aanbod aan vintage naar ieders budget en staat dit jaar in teken van Frankrijk.

Organisator Frederic Rozier programmeerde voor deze editie van de DesignMarkt een chronologische expo van iconische Franse designstukken uit de 20ste eeuw in samenwerking met het Design museum Gent. Architecten Dries Otten en Jean-Claude Lerouge zullen live interior performances verzorgen en LOSTNFOUND presenteert in primeur tien nieuwe items van Willy Van Der Meeren.

French Design Expo

Het thema van de voorjaarseditie van DesignMarkt 2014 is French Design met daaraan gekoppeld een expo die een chronologisch overzicht geeft van iconische stukken van Franse ontwerpers van 1940 tot 1990. De bezoeker krijgt een selectie te zien die een halve eeuw omspant en een duidelijke evolutie aantoont. Zo vervangt metaal systematisch het hout van de jaren ’40 en ’50 en evolueren voorzichtige accenten naar volledige objecten. Er zijn ontwerpen van onder andere Jean Prouvé, Charlotte Perriand, Roger Tallon, Michel Boyer en Philippe Starck te zien. Ook stukken van de keramisten Georges Jouve en Roger Capron worden tentoongesteld.

Bernadette De Loose van het Design museum Gent geeft gedetailleerde achtergrondinformatie bij deze expo.

White Box concept

Deze editie engageert architect Dries Otten zich voor het White Box concept. Hij zal live een interieur samenstellen met vintage stukken van de exposanten en zijn selectie en compositie toelichten. Dries Otten staat bekend om een eigenzinnige no-nonsenseaanpak die balanceert tussen bricolage en avant-garde met een uitgesproken focus op kleur- en materiaalgebruik en geometrische patronen.

LOSTNFOUND

Tijdens deze editie van de DesignMarkt organiseert Frederic Rozier de volgende stap in het verhaal van LOSTNFOUND Belgian Design Heroes. Dit houdt een aanvulling in van tien opnieuw in productie gebrachte stukken van de modernistische ontwerper-architect Willy Van Der Meeren.

De klassiekers omvatten onder meer tafels T1 met modulair tafelblad zowel rond als rechthoekig, kasten waaronder een buffet en een kleerkast gebaseerd op Modulor van Le Corbusier, de stoel C1, twee modulaire wandrekken en de hanglamp Libeer, een heruitgave van het enige nog overlevende exemplaar. Rozier geeft zowel zaterdag als zondag telkens om 11u uitgebreide info.

Wie de Van der Meeren-meubelen graag geïntegreerd wil zien in interieurs kan terecht bij Vectorworks. De fabrikant van 3D software voor architecten is present op de stand van LOSTNFOUND en geeft doorlopend demo’s.

Honger gekregen? Pijnlijke voeten? Ontspannen met een hapje en een drankje kan in de meeting point. Rozier tekent voor de inrichting die volledig wordt ingevuld met LOSTNFOUND-objecten. De verlichting werd voorzien door partner DARK. (LP)

Praktisch

Zaterdag 29 en zondag 30 maart van 10u tot 18u

Vrijdag 28 maart van 15u tot 19u pre-verkoop déballage uitsluitend professionals

Prijzen: 8 euro, voorverkoop 6 euro, studenten 5 euro, kinderen tot 12 jaar gratis, vrijdag 20 euro

Wie 2 toegangsbewijzen kan voorleggen van de DesignMarkt krijgt 1 toeganksticket bij S.M.A.K. bij de aanschaf van een duoticket voor het museum.

Meer info?

http://www.designmarkt.be http://www.facebook.com/designmarkt

http://twitter.com/DesignMarkt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content