Skatelegende Ed Templeton creëert lamp

Professionele skateboarder en kunstenaar Ed Templeton heeft in samenwerking met CASE STUDYO een heuse artist-lamp gecreëerd. De lamp is gebaseerd op twee vrouwenbustes en kost 800 euro.

Professionele skateboarder en kunstenaar Ed Templeton heeft in samenwerking met CASE STUDYO een heuse artist-lamp gecreëerd. De lamp is gebaseerd op twee vrouwenbustes en kost 800 euro.

CASE STUDYO is geen klassieke galerij, maar een producent en uitgever van limited edition artist series. Ze werkten al eerder samen met klinkende namen als Parra, Steven Harrington, Kimou Meyer, Stephen ‘Calma’ Doitschinoff, Steve Powers, Todd ‘REAS’ James, Boris Tellegen, Horfee. Nu is het dus de beurt aan skatelegende en kunstenaar Ed Templeton.

‘De komende maanden is er een versnelling in het aantal CASE STUDYO-projecten. Door het enthousiasme van onze contacten met artiesten ontstaan er heel wat nieuwe en interessante projecten. We gaan daarbij samenwerken met een mix van jonge en ambitieuze kunstenaars’, zegt mede-oprichter Jason Poirier dit Caulier. Ed Templeton past in dit plaatje van internationale artiesten die gelooft in de aanpak van CASE STUDYO.

Skatelegende en kunstenaar

Ed Templeton groeide op in Orange County waar hij zijn jeugd doorbracht in de wereld van skateboarden en punkmuziek. Al heel jong werd Templeton professioneel skateboarder en op 21-jarige leeftijd richtte hij zijn Toy Machine Bloodsucking Skateboard Company op, waarvoor hij alle artwork verzorgde. Maar ook tekenen en schilderen deed hij al van jongs af aan.

Daarnaast was fotografie een van zijn passies. Hoewel hij gelijktijdig begon met professioneel skaten en kunstwerken produceren, duurde het heel wat langer vooraleer hij werd opgemerkt in de kunstwereld. De laatste jaren heeft hij echter bekendheid verworven als hedendaags kunstenaar met zijn schilderijen en fotografie. Zo kan je hem kennen van zijn solotententoonstelling “The Cemetery of Reason” in het SMAK, en wordt hij vertegenwoordigd door Tim Van Laere Gallery.

De artist-lamp, die gebaseerd is op twee tekeningen van vrouwenbustes, is beschikbaar vanaf 20 september via http://www.casestudyo.com/ en kost 800 euro. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content