Safari kitsch of Scandinavisch strak?

Een driedaagse veiling waar je zowel een opgezette kangoeroe als een strakke designtafel op de kop kan tikken.

Kan jouw saaie woonkamer wel een opgezette kangoeroe of enkele zebrapootlampjes gebruiken? Of toch liever een strakke, Scandinavische designtafel? Pak dan een fluostift en markeer alvast 24, 25 en 26 oktober in je agenda.

Shabby Chic II

Na het overtuigende succes van de eerste ‘Shabby Chic’-veiling in maart, is het nu tijd voor ‘Shabby Chic II’. Groter. Beter. En vooral Kitschier.

De veilingobjecten van ‘Shabby Chic’, wat vrij vertaald kan worden als ‘sjofele luxe’, zijn onderverdeeld in drie categorieën: jacht/chalets/buitenleven, rariteitenkabinetten en safari/lodge. Vanaf 20 oktober kan je al in veilinghuis Pierre Bergé terecht op een voorafgaande expo.

De zowat zevenhonderd loten werden persoonlijk geselecteerd door initiatiefneemster Esther Verhaeghe, die haar mosterd haalde bij de Engelse interieurs. “Het zijn de Engelse landhuizen en manors die mij de shabby chicsmaak bijbrachten. Door werkelijk alle stijlperiodes te mengen, creëren de Engelsen een zeer gezellige atmosfeer.”

Scandinavisch design

Wie alle jachttrofeeën en 17e eeuwse verkleedkoffers iets ’te gezellig’ vindt, kan beter al een dagje vroeger naar Brussel afzakken. Op zondag 24 oktober gaan namelijk ook 180 Scandinavische designstukken onder de hamer. Die zijn eveneens te bezichtigen op de voorafgaande expo.

De online catalogussen van beide veilingen zijn beschikbaar vanaf 10 oktober op www.pba-auctions.com.

Vincent Fobelets

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content