Piet Verhaert of iemand anders

Geachte, Dit schilderij in bijlage heb ik verkregen via erfenis van mijn ouders in 2002. Het is -vermoed ik- gesigneerd PIET VERHAERT, rechtsonder. het schilderij is 50x65cm / lijst 91x75cm Indien dit van de hand is van Piet Verhaert, kan u mij dan een waarde/prijsbepaling meegeven? Hartelijk dank bij voorbaat!

Piet Verhaert

Dit schilderij zou dus volgens de vraagsteller de signatuur dragen van Piet Verhaert (Antwerpen, 1852 – Oostduinkerke 1908). Deze schilder en graveur kreeg zijn opleiding aan de academie van Antwerpen. Hij reisde vervolgens naar Nederland en Spanje op studiereis, waar hij kopieën maakte van de werken van Velasquez. Piet Verhaert schilderde nogal wat marines en landschappen in donkere kleuren, maar wel helemaal in 19de eeuwse stijl..

Alleen ben ik er niet zeker van dat hij de auteur is. De foto van de signatuur is moeilijk leesbaar, maar de naam eindigt eerder op “aecke”. Bovendien is de signatuur bijna interbellumachtig. Ook qua schilderwijze lijkt dit schilderij wat jonger dan 1908. Vermoedelijk hebben we te maken met een andere schilder.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content