Oud pand combineert slijtage en vintagedesign

Frederic Hooft is op twee fronten actief, als vintageantiquair en als inrichter van hedendaagse woningen. In zijn eigen woning komen beide facetten aan bod. Hij richt vaak nieuwe panden in met een hedendaagse vormgeving en stoffeert ze met moderne en vintage design. Eigenlijk verwacht je niet dat hij zelf in een oud pand zou wonen.

“Als Gentenaar houd ik enorm veel van de oude stadskern die zo gezellig, mooi en comfortabel is. ’s Avonds kunnen we te voet naar de opera of cinema, of een pint gaan pakken. Bovendien heb ik lang in deze buurt gewoond, het Prinsenhof, een mooie wijk met verrassende, oude gebouwen. Toen een vriend me vertelde dat er hier een leuk pand te koop stond, zijn we meteen gaan kijken. Na een kwartier hebben we het gekocht”, vertelt Frederic Hooft.

Hij apprecieert niet alleen de ziel van de stad, maar is ook tuk op oude huizen. “Ik heb ooit in een loft gewoond, maar nu hoef ik zelf zo’n modieuze woonruimte niet, geef mij maar een oud pand met een ziel, daar zit meer verrassing in.”

Zijn woning heeft een zeventiende-eeuwse trapgevel, maar de oudere moerbalken met renaissanceornamenten verraden dat de kern ruim een eeuw ouder is. Binnen merk je overal oude vloeren, balken en deuren.

Piet Swimberghe (bew. Elien Haentjens)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content