Lichttherapie tegen winterblues

Philips heeft draagbare lichttherapieapparaten met blauw licht ontwikkeld.

Om het gebrek aan licht in de winter te compenseren heeft Philips draagbare lichttherapieapparaten ontwikkeld.

Als het winter wordt, is er minder licht. Daardoor lopen heel wat mensen er slechter gehumeurd bij en hebben ze minder energie. Van die zogenaamde winterblues hebben vooral vrouwen last. Onderzoek wees uit dat lichttherapie de meest efficiënte behandeling is. Daarom heeft Philips een aantal draagbare lichttherapieapparaten ontwikkeld.

Nieuw is dat die apparaten nu ook draagbaar zijn. Dat kan dankzij het gebruik van een specifiek blauw licht. Uit een studie van de Harvard Medical School bleek dat dat nieuw type licht zo efficiënt is dat de hoge lichtintensiteit, zoals bij het witte licht in de klassieke therapieën, niet meer nodig is. In plaats van 10.000 lux is er bij het nieuwe licht slechts 200 lux nodig.

Zomers gevoel

Het blauwe licht geeft de indruk van een blauwe zomerhemel. Daardoor krijgt de gebruiker een zomers gevoel en een hersteld energiepeil. Philips integreerde het blauwe licht in een draagbaar lichttherapieapparaat, de goLITE BLU.

Uitgaande van de vaststaande doeltreffendheid van blauw licht ontwikkelde Philips de goLITE BLU, die de juiste kleur van blauw licht aan een comfortabel niveau verspreidt. Aangezien het apparaat op een oplaadbare batterij werkt, kan het zowel thuis, op kantoor als op reis gebruikt worden”, stelt Daniel Admas, senior application scientist van Philips.

Elien Haentjens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content