Legendarische pedaalemmer tentoon in MoMA

De legendarische pedaalemmer veroverde zijn stek in het Museum of Modern Art in New York.

De klassieke pedaalemmer van de Deense ontwerper Holger Nielsen voor zijn eigen merk Vipp is sinds zijn lancering nooit meer uit de mode gegaan. Dat is ook het Museum of Modern Art (MoMA) in New York niet ontgaan. Daarom heeft het de klassieker opgenomen in zijn Architectuur- en Designcollectie.

Holger Nielsen, de man achter de legendarische pedaalemmer van Vipp, zei altijd dat “een goed ontwerp nooit uit de mode raakt.” En gelijk heeft hij. Sinds de pedaalemmer in 1939 in Denemarken werd gelanceerd, zijn het ontwerp en het materiaal nauwelijks veranderd.

Omdat de pedaalemmer uitgegroeid is tot een heus icoon, heeft de New Yorkse kunsttempel hem opgenomen in zijn vaste collectie. Nu pronkt hij naast andere beroemde ontwerpen van Charles en Ray Eames, Mies van der Rohe en Zaha Hadid. Ook de huidige versie van de pedaalemmer is er voortaan te zien en te koop, in de designwinkel van MoMA.

Aïsa Knockaert

De Vipp pedaalemmer met 14 liter inhoud kost 235 euro en is verkrijgbaar in wit, zwart, roestvrij staal en Limited Edition.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content