Ikea viert feest met Billy en Klippan

Feest bij Ikea: de Billy boekenkast en Klippan zitbank worden dertig jaar. En dat wordt gevierd, met drie limited editions.

Bij Ikea zitten ze niet om een feestje meer of minder verlegen. Voor de dertigste verjaardag van hun Billy en Klippan gooien ze er liefst drie limited editions tegenaan.

Het zijn dé klassiekers bij Ikea: de Billy boekenkast en de Klippan zitbank. Al dertig jaar gaan ze mee, en nog steeds zijn ze geliefd bij het grote publiek.

Sinds 1979 zijn er al 41 miljoen Billy boekenkasten gemaakt. Om dat te vieren zijn twee limited editions gemaakt. Voor de Billy Bjästa gingen de ontwerpers aankloppen bij de Japanse manga. Speciaal voor kleurrijke, trendgevoelige meiden, en bedoeld om je blij te maken.

Met de Billy Jäder gaat Ikea dan weer de romantische toer op. Billy werd versierd met citaten van Shakespeare, verwerkt in een graffiti-achtige print.

Voor de Klippan geen nieuw design, maar een heruitgave van de allereerste hoes. Ook dertig jaar geleden koos Ikea al voor kleurrijke ontwerpen. Dat werpt nu zijn vruchten af, want de Bladhult-hoes oogt nog steeds fris en modern. Perfect voor een heruitgave.

Voor een Bladhult-hoes voor een tweezitsbank betaalt u 39 euro. De Billy Jäder en Billy Bjästa kosten beiden 34,95 euro.

Liselotte Ampe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content