Ikea goes iPhone en recyclage

© Ikea

Via je iPhone kan je de Ikea-catalogus nu echt overal bekijken.

De nieuwe Ikea-catalogus valt dezer dagen normaal bij iedereen in de bus. Voor wie zijn catalogus letterlijk overal mee naartoe wil nemen, lanceert Ikea een iPhone App.

Via die iPhone applicatie kan je de catalogus gemakkelijk doorbladeren, kan je inzoomen op producten en een shoppinglijstje kan aanleggen. Wie geen iPhone heeft, kan de catalogus ook gewoon online bekijken.

Nu de nieuwe catalogus er is, heeft het oud exemplaar nog weinig nut. Daarom lanceert Ikea een grootse recyclageactie: tot 2 oktober krijgen leden van Ikea Family een blauwe Ikea-tas in ruil voor hun oude catalogus.

Groen imago

En om zijn groene imago nog extra kracht bij te zetten heeft het woonwarenhuis besloten om zelfs ook tweedehands Ikea-producten te verkopen. In Zweden opende eind augustus de eerste webshop.

“De tijd zal uitwijzen of dit concept potentieel heeft”, stelt de Zweede CEO Peter Agnefäll in de krant Dagens Nyheter. “Via de webshop nemen we onze verantwoordelijkheid ten opzichte van het milieu en maken we het onze klanten gemakkelijker om die van hun ook op te nemen.

Elien Haentjens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content