Een gigantische Polaroid als muurdecoratie

Door een gigantische Polaroid in de Polaboy te steken krijg je een indrukwekkend effect.

Een gigantische lichtgevende Polaroid om aan de muur te hangen. Dat was het eenvoudige, maar tegelijkertijd innovatieve idee van Jirko Bannas en Oliver Seltman, het duo achter de firma Lightboys.

Het concept is simpel: als klant stuur je een originele Polaroid of foto door, die de Lightboys afdrukken op een speciale diafilm. De uitvergrote versie van de foto wordt in de Polaboy, een kader in de vorm van een gigantische Polaroid, geschoven en verlicht door een LED-wand. Het effect is indrukwekkend.

Wie op zijn zolder geen Polaroids meer liggen heeft en de kneepjes van het fotografisch vak nog niet helemaal onder de knie heeft, kan een keuze maken uit de vaste collecties. Polaboy ging samenwerkingen aan met enkele prominente fotografen, zoals Ed Templeton, Terry Richardson en Vava Ribeiro.

De imperfecte schoonheid van een Polaroid
Met het innovatieve concept speelt het duo in op wat zij de retrografie noemen. Tegenwoordig kan het kleinste kind door middel van de juiste technologische apparatuur een perfecte foto nemen en dat doet ons opnieuw verlangen naar de imperfecte wazige schoonheid van een Polaroid. Kijk maar naar het succes van Iomography en Instagram. (JK)

De Limited Editions zijn verkrijgbaar in de Franse boetiek Colette of op de website van Polaboy.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content