De schattenjacht is open!

© vzw Antiekmarkt Temploux

Augustus is traditioneel rommelmarktenmaand.

Augustus is de maand van de rommelmarkten. In juli worden er wat minder georganiseerd, omdat veel mensen op reis zijn, maar in augustus gooit iedereen zijn oude spullen op straat.

Vlooienmarkten, rommelmarkten of prondelmarkten, hoe je ze ook noemt, blijven populair. Meer nog, ze zijn weer in trek. Bovendien zijn het zelden lokale evenementen, want onze vlooienmarkten trekken ook heel wat kopers aan uit het buitenland. Vooral Nederlanders vinden onze rommelmarkten erg leuk. Maar ze komen heus niet enkel op de sfeer af. Speurneuzen weten dat er op de Belgische rommelmarkten heel wat te vinden is voor aantrekkelijke prijzen.

We kunnen moeilijk alle markten vermelden, maar hierbij toch een greep uit het aanbod. De topper wordt natuurlijk de grote vlooienmarkt op zaterdag 21 en zondag 22 augustus in Temploux waar liefst 1500 exposanten staan! Ook 15 augustus is een traditionele rommeldag met grote markten in Kuurne, Zeebrugge en Oudenburg.

Op maandag 16 augustus kan je terecht in Diest, op 21 en 22 augustus in Bredene en Destelbergen. Op 28 augustus is Beerlegem aan de beurt en op 29 augustus Hoboken.

Maar er is meer! Kijk even naar volgende sites: www.rommelmarkten.be, www.vlooienmarkten.nl, www.wattedoen.be en www.vlo-rommelmarkt.eu.

En….vergeet vooral niet vroeg op te staan, want de meeste markten beginnen om 6u ’s morgens!

Piet Swimberghe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content