Daglicht met een vleugje design

© Velux

Ross Lovegrove heeft de lichttunnel van Velux in een nieuw kleedje gestoken.

“Mijn ontwerp heeft als doel de kwaliteiten van de lichttunnel op een elegante en universele manier in de verf te zetten. Ik koos dan ook voor een puur, oprecht en toegankelijk design”, stelt ontwerper Ross Lovegrove.

Dat Velux een externe ontwerper onder de arm neemt, gebeurt niet vaak. Uitzonderlijk klopte het bedrijf om zijn lichttunnel in een nieuw kleedje te steken toch aan bij Ross Lovegrove alias Captain Organic. Met een tegelijk futuristisch en toch tijdloos ontwerp als resultaat.

Karakteristiek aan de lichttunnel by Lovegrove is de futuristisch ogende sierring en pendel in de vorm van een luchtbel. Die is opgehangen aan een metalen draad en verstelbaar in de hoogte. Daardoor kan je naar eigen smaak lichtaccenten leggen. Intussen heeft ook de designwereld zijn appreciatie getoond voor het ontwerp: Velux viel ermee in de prijzen bij de reddot design awards 2010.

Steeds daglicht

Duurzaam wooncomfort, daar draait het zowel bij Lovegrove als bij Velux om. Lovegrove behoort dan ook tot de pioniers van Green Design ofte milieubewust ontwerpen. “Ross Lovegrove heeft onze visie, die bestaat uit het creëren van duurzaam wooncomfort op basis van hoge energie-efficiëntie, het maximale gebruik van natuurlijk licht en de verbetering van het binnenklimaat, perfect vertaald”, stelt General Manager van Velux Belgium Christian Fosseur.

Dankzij een lichttunnel kan het daglicht op elk moment binnenvallen in de woning. Velux kwam er voor het eerst mee op de markt in 2005. Groot voordeel is dat je de lichttunnel zowat op alle mogelijke plaatsen kan installeren.

Elien Haentjens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content