Brusselse kunst- en antiekbeurs BRAFA wordt steeds belangrijker in kunstwereld

© Emmanuel Crooy

Volgende weken heeft iedereen het over de BRAFA, de grote en steeds internationaler wordende kunstbeurs in Tour & Taxis. Van 23 tot 31 januari komt iedereen om te kijken of om gezien te worden, want het is een hedendaags kunst- en antiekfeest.

Wie de BRAFA nog nooit heeft bezocht doet dat dit jaar misschien wel, want de beurs is weer wat verruimd met meer deelnemers -nu 137- en een nog uitgebreider aanbod. Brussel profiteert van de beurshype. Ook wat de hedendaagse kunst betreft is er nu bijna meer activiteit op de grote beurzen dan in de individuele galeries.

De BRAFA verwierf naam en faam naast de grote tenoren als de Parijse Biënnale en de TEFAF in Maastricht. De beurs wordt ook steeds internationaler en ‘Franser’, want er nemen heel veel belangrijke Franse galeries aan deel, waardoor het evenement steeds eleganter wordt.

Klassiek tot hedendaags

De BRAFA van 2016 is verrassend rijk, waarmee we bedoelen dat het aanbod reikt van klassiek tot modern of zelfs hedendaags. Er is etnische kunst, klassieke schilderkunst en moderne kunst met bijvoorbeeld werken van Chagall, Poliakoff en Vasarely. Natuurlijk zijn er ook heel veel Belgische klassiekers als werken van Spilliaert, Wouters en Ensor.

Vergeet ook geen bezoek te brengen aan de grote stand van Private Bank Delen die dit jaar samenwerkt met de Antwerpse Callewaert-Vanlangendonck Gallery, gespecialiseerd in abstracte Belgische kunst van na de oorlog. Delen laat ons onder meer werk zien van Jan Saverys, Pol Bury, Jo Delahaut en Jean Rets.

Mark Colle

Maar er is meer, deze Brafa heeft als bijzondere gast de internationaal vermaarde florist Mark Colle, de man die onder meer de mode defilés decoreert van Dior, Dries Van Noten en Jil Sander. Colle bouwt voor de BRAFA een grote expo ter ere van de Gentse Floraliën.

De BRAFA talks

Wie van wat rust houdt, tracht de BRAFA best tijdens de week te bezoeken. Hou ook zeker het voordrachtenprogramma in het oog, want er worden boeiende lezingen georganiseerd over kunst. (PS)

Praktisch:

De internationale kunst- en antiekbeurs BRAFA gaat door van 23 tot 31 januari in de gebouwen van Tour & Taxis (Havenlaan 86c) te Brussel (met ruime parking), www.brafa.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content