Brugse schilder Lionel Poupaert

Het schilderij is gesigneerd door Lionel Poupaert. Het is een zicht op een van de Brugse reien. Het schilderij meet 105 op 85 centimeter. op het internet merken wij dat schilderijen van Lionel Poupaert toch vlotjes enkele duizenden euro’s waard zijn, of althans zo worden geprijsd. Kunt u ons meer informatie over dit schilderij geven? met vriendelijke groeten

Lionel Poupaert.

Kunstschilder Lionel Poupaert (Brugge, 1900 – 1989) heb ik ooit, in het begin van mijn carrière eens geïnterviewd voor een artikel in de lokale krant Het Brugsch Handelsblad. Lionel Poupaert had een stemmig, ouderwets atelier met veel antiek en wat Afrikaanse kunst. Lionel Poupaert was niet alleen actief als schilder en restaurateur maar kopieerde ook werk van de Vlaamse Primitieven. Vroeger waren er wel meer lokale schilders die dit deden. Lionel Poupaert studeerde aan de academie van Brugge onder leiding van onder meer Flori Van Acker. Hij was ook jarenlang leraar aan de Brugse academie, van 1925 tot 1966. Maar de hele moderne kunststroming ging aan hem voorbij. Lionel Poupaert was een traditioneel schilder die zweerde bij de waarden van de Brugse School, de lokale schildersschool die zich toeglegde op typisch Brugse onderwerpen, zoals stadsgezichten, landschappen en wat interieurs. De stijl van Lionel Poupaert was vrij romantisch met een impressionistische toets. Maar hij behoort zeker niet tot de beste kunstenaars van de Brugse School.

Wat de prijzen betreft voor de schilderijen van Lionel Poupaert vrees ik dat u niet goed bent geïnformeerd. De prijzen van de klassieke Brugse School zijn trouwens over het algemeen sterk gedaald. Dat geldt trouwens voor alle lokale schilderscholen. Maar de werken van Poupaert worden niet hoog gewaardeerd, hooguit een paar honderd euro. We schatten de waarde van dit tableau dat de Peerdebrug in Brugge voorstelt, op 250 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content