Brafa: een tijdelijk museum in Tour & Taxis

Op de 51ste Kunst- en Antiekbeurs vallen weer heel wat bijzonderheden te ontdekken.

De kunst- en antiekhandel hebben de economische crisis mooi verteerd, meer nog, vrij veel handelaren verkopen vlot en de verzamelaars hebben vertrouwen. Dat is een meevaller voor de Brafa, de 51ste Kunst- en Antiekbeurs van België in Tour & Taxis. De economische crisis heeft weldegelijk de kunsthandel door elkaar geschud, maar wie overleefde profiteert nu van een heroplevende handel. Wel meer mensen krijgen opnieuw vertrouwen in kunst- en antiek. Geld dat weinig opbrengt, maakt kunst en antiek extra aantrekkelijk. Maar uiteraard gaat het lang niet altijd om de belegging.

Hoewel dat op een beurs als de Brafa wel van tel is. Veel van wat er wordt aangeboden heeft immers quasi een vaste waarde. Neem nu moderne kunst uit de 20ste eeuw of etnische kunst. Mooie stukken met wat naam en pedigree worden zeldzamer, wat de prijzen opwaardeert. Wat je er ook van denkt, kunst en antiek krijgen ook weer stilaan hun status terug. Ze zorgen voor schoonheid en geven het interieur extra aantrekkelijkheid.

Een verzameling kunst en antiek in huis is goed voor je uitstraling. Dat is sociaal gezien nooit onbelangrijk geweest, stelden zelfs de verzamelaars in de renaissance vast. Met mooie stukken kan je uitpakken, imponeren en verrassen. Daar is niets kwaad mee, in tegendeel.

Rijk aanbodGa naar de Brafa, de 51ste Kunst- en Antiekbeurs van België, in de prachtige hallen van Tour & Taxis in Brussel, en geniet van dit tijdelijke museum. De beurs van 14.000 m2 groot, met liefst 130 deelnemers uit Europa en Amerika, is na de Tefaf in Maastricht, toch een van dé evenementen in zijn genre in West-Europa.

De beurs wordt ook steeds beter en trekt ook interessantere handelaren en kopers aan. Het aanbod is rijk, van archeologica over haute époque en etnische kunst tot zilver, glas, porselein, schilderijen en 20ste eeuwse kunst en vintagedesign. Wat wil je nog meer?

Piet Swimberghe

De Brafa loopt van 21 tot en met 30 januari, dagelijks van 11 tot 19u. Op 25 en 27 januari is er een nocturne tot 22u30.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content