Beroemde Ennis House Frank Lloyd Wright verkocht

© Reuters

De Amerikaanse zakenman Ron Burkle heeft het huis voor 4,5 miljoen dollar gekocht.

4,5 miljoen dollar had Amerikaanse zakenman Ron Burkle over voor het huis dat architect Frank Lloyd Wright ontwierp voor textielbaas Charles Ennis en zijn vrouw.

Ennis House is opgetrokken uit 27.000 granieten blokken in de stijl van de Maya tempels. Het in 1924 gebouwde huis staat als erkend historisch monument nog steeds overeind. Al heeft het flink te lijden gehad onder de aardbeving van 1994 en de hevige regenval van 2005.

Restauratie- en stabiliseringswerken werden datzelfde jaar aangevat, maar de non-profitorganisatie The Ennis House Foundation kon een volledige rehabilitatie van het gebouw niet financieren.

In 2009 werd dan ook besloten het huis te koop te zetten voor 15 miljoen dollar. Marla Felber, voorzitter van de Ennis House Foundation, zegt enthousiast te zijn over de verkoop aan Ron Burkle. “De heer Burkle heeft een goede reputatie wat het behoud van belangrijke historische huizen betreft en zal een uitstekende rentmeester van het Ennis House zijn”, stelt ze.

Ron Burkle heeft zich akkoord verklaard het Ennis House minimum 12 dagen per jaar toegankelijk te maken voor het publiek. (IP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content