Vlaamse genomineerden voor prestigieuze Mies van der Rohe Awards 2015

Kavelwoning Tichel, Gent, architecten de vylder vinck taillieu © Harry Gruyaert, Architectuurboek Vlaanderen N°11 (Vlaams Architectuurinstituut)

Onze hedendaagse architectuurscène wordt tot ver in het buitenland gewaardeerd. Dat mag weer eens blijken uit de nominaties voor de Mies van der Rohe Awards 2015, de tweejaarlijkse prijs voor kwaliteitsarchitectuur in Europa.

Zopas werden de nominaties voor de Mies Awards ’15 bekend. Verschillende Vlaamse projecten werden genomineerd. Van het bureau Bovenbouw Architectuur de brandweerpost te Berendrecht. Van het Gentse bureau De Vylder Vinck en Taillieu drie kavelwoningen, de kavelwoning Tichel en Warande, en de kavelwoning Arbed. Daarnaast werden ook de volgende projecten genomineerd: het gerechtsgebouw in Hasselt van Lens°Ass Architecten en de Belvedere Walraevens van Office Kersten Geers David Van Severen.

Al deze projecten worden uitgebreid gepubliceerd in het boek “Architectuur Middenin” (opvolger van het vroegere architectuurjaarboek). Dit boek is een uitgave van het Vlaams Architectuurinstituut. Alle beelden werden genomen door Magnumfotograaf Harry Gruyaert. Het boek is te koop in de boekhandel en kost 39,5 euro. Ook verkrijgbaar via www.vai.be

In het Vlaams Architectuurinstituut loopt er ook een tentoonstelling van de foto’s van Harry Gruyaert. Deze expo, in de Singel (Jan Van Rijswijcklaan 155 Antwerpen), loopt tot 4 januari 2015 en is dagelijks te bezichtigen van 14 tot 18u.

Piet Swimberghe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content