Antieke bonbonniere

antieke bonbonniere © b

Nogmaals bedankt voor uw rubriek, graag wilde ik nog even weten ,! Ik heb een dekselschaaltje, dat lijkt op de schaal die ik u verleden week stuurde, alleen hier staat geen merkje in, en een stuk kleiner, 11 bij 12 cm.

Het lijkt mij geslepen glas of cristal! Maar de binnenkant van het dekseltje heeft een andere kleur, Het lijkt wel oud, ik zal u ook de binnenkant van het dekseltje laten zien, met vr grtn.

Antieke bonbonnière.

Deze fraaie bonbondoos hoort bij een koffietafel. En de koffietafel was vroeger een teken van rijkdom. In vroegere tijden hadden enkel edellieden of rijkelui tijd voor een afternoon tea of koffie. In het begin van de 20ste eeuw geraakte ook de lagere middenklasse in de ban van het fenomeen. De zondagnamiddag was teatime en dan kwam er zo’n bonbondoos of bonbonnière op tafel. Daarin werden dure bonbons, pralines of koekjes in bewaard. Deze bonbonnière is van voor de oorlog en neoklassiek van stijl, met een heel klein vleugje art deco. Het deksel is een soort britannia metaal dat kon worden opgepoetst alsof het zilver is. De schaal kan best van geslepen glas of kristal zijn. De waarde, indien intact, ligt rond de 30 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content